Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kroatiska piken till Sverige inför playoff

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

AMSTERDAM. Sverige är klart för playoff-spel där Kroatien kan vänta. 

Nu skickar kroatiska journalisten Tomo Nicota, på tidningen Sportske Novosti, en varning till det svenska laget.

– Kroatien har ett mycket starkare lag än Sverige, säger han.

På tisdag kl 14:00 avgörs vilka Sverige får möta i playoffet till VM-slutspelet 2018. Fifas rankingpoäng har gjort klart att Sverige är oseedat.

Och därför väntar nu antingen Schweiz, Italien, Danmark eller Kroatien i playoff-spelet. Kroatiska journalisten Tomo Nicota, på tidningen Sportske Novosti, tror på en tuff match om Kroatien lottas mot Sverige.

– Framför allt för att Sverige är ett fantastiskt lag, men också för det imponerande kvalet som man gjort. Bara det faktum att Sverige slutade före Holland, säger otroligt mycket. Trots Sveriges kval är den generella tanken i Kroatien att det är bättre att möta Sverige än ett Grekland, som Kroatien har haft det väldigt tufft mot historiskt. Det är femte gången som Kroatien spelar ett play-off, och vi har gått vidare vid fyra tillfällen, utan några problem egentligen, säger han. 

– Sett över två matcher bör Kroatien ha större chanser att nå ett VM än Sverige. Kroatien har ett starkare lag och när de väl spelar på sin högsta nivå är det få nationer som kan tampas med dem, fortsätter han. 

LÄS ÄVEN: Allt du behöver veta om playoff till VM 

Fruktar Berg

Vilken spelare fruktar ni mest i det svenska landslaget?

– Marcus Berg är den spelaren som vi måste se upp med och som flest känner till. Han gör mycket mål för Sverige och är en viktig nyckelspelare för Janne Andersson. Dessutom tränas han av kroaten Zoran Mamic i Al Ain, så förhoppningsvis kan vi få en del information om Berg av honom (skratt). Men vi måste också se upp med Ola Toivonen, Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf. Sveriges styrka är att man är ett starkt lag, och egentligen inte behöver förlita sig på ”stjärnspelarna”.

Vad talar för Kroatien om de ställs mot Sverige?

– Kroatien har ett mycket starkare lag än Sverige, spelare som tillhör några av världens bästa klubbar. Styrkan här är framför allt att de kan avgöra matcher när som helst. Vi har ännu inte förlorat en match i play off, och över 180 minuter är Kroatien svårslagna. 

"Förskte psyka Zlatan"

Vad tycker ni om att Zlatan inte finns med i svenska truppen?

– Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att Sverige skulle vara så pass bra efter att Zlatan Ibrahimovic slutat, i alla fall inte så snabbt. Han har trots allt spelat i Sverige under så många år där han varit den starkaste och viktigaste spelaren. Jag minns Sveriges senaste möte mot Kroatien, i Zagreb 2012, när Sverige vann med 3-1. Ni gjorde en fantastisk insats och Zlatan var magnifik. 

– Hela arenan försökte psyka och håna honom, men han föll inte för det. Zlatan har varit vital för Sverige, men man kanske också har gynnats en aning av att han slutat, för när motståndarna vet att Zlatan är på planen så slappnar man aldrig av. Nu är motståndarna nog lite mer avslappnade.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!