Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kroatiens bakslag – målkungen skadad

Andrej KramaricFoto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ZAGREB. Ödesmatch väntar för Kroatien mot Sverige i Nations League.

Då tvingas man starta utan Bundesligas skytteligaledare Andrej Kramaric på grund av skada, enligt Sportske Novosti.

– Han ska testas i kväll, säger förbundskaptenen Zlatko Dalic.

Kroatiske anfallaren Andrej Kramaric har fått en pangstart i sin klubb Hoffenheim under starten av Bundesliga. 29-åringen har gjort sex mål på tre matcher och leder skytteligan.

Men i förra helgens match mot Frankfurt åkte Kramaric på en ljumskskada och nu ser han ut att missa Kroatiens måstematch mot Sverige i Nations League. Enligt den kroatiska sportsajten Sportske Novosti kommer inte Kramaric kunna spela.

– Kramaric är skadad. Han tränade i går (fredag) och vi kommer att testa honom senare i dag på den sista träningen. Han får bestämma själv om han kan spela, känner han sig frisk så får han spela, om han inte är det så vilar vi honom inför Frankrike. Det finns ingen anledning att stressa fram något, säger Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic. 

Vem är förstaalternativet om han inte kan spela?

– Vi har två matcher på tre dagar vilket betyder att vi inte kan ha två likadana startelvor. Vi får avvakta och se hur det utvecklar sig efter träningen. Jag har ett par alternativ om Kramaric inte kommer till spel.

Kroatien har precis som Sverige inlett gruppspelet i Nations League med två förluster. Lagen möts i Zagreb på söndag kväll 18.00.

Visas ut direkt efter fula kapningen: ”Tvekar inte en sekund”

Rött kort efter en kvarts spel mellan Assyriska och Motala