Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kroatien om Kulusevski: ”Han skapade problem”

Dejan KulusevskiFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Dejan Kulusevski och Dario Melnjak

ZAGREB. Dario Melnjak mot Dejan Kulusevski på kanten. Svensken utmanade kroaten gång på gång - och efteråt erkände Melnjak att han hade det svårt.

– Det var Sveriges bästa spelare, säger kroaten.

Samtidigt hyllas Kulusevski av Emil Forsberg.

Dejan Kulusevski gjorde sin andra raka match från start för det svenska landslaget i Nations League. Den första gjorde han hemma mot Portugal innan det var dags igen på bortaplan mot Kroatien i Zagreb. Juventus-mittfältaren tyckte det gick bra.

– Det kändes bra mot Kroatien och jag tycker att det gick bra mot Portugal också. Det krävs tid för det är nya spelare och ett nytt spelsystem. Fast i andra halvlek kändes det riktigt bra även om jag är besviken för jag vill göra mål och assist. Jag vill vinna matchen, det gick inte den här gången, och det är inga problem men jag är väldigt positiv och glad över att spela för landslaget, säger Kulusevski efter matchen.

Kroatiens vänsterback Dario Melnjak, till vardags i Caykur Rizespor i Turkiet, ställdes mot Dejan Kulusevski på sin kant och erkände efteråt att det var tufft.

– Det var väldigt svårt att spela mot Kulusevski, en stark spelare på sin kant och han skapade mest problem för oss i den här matchen. Det var Sveriges bästa spelare.

Kulusevski: ”Förstod inte hans förklaringar”

Hur Kulusevski tycker att det gick? När SportExpressen återberättar hur Melnjak beskrivit sin match i matchen mot svensken svarar Dejan:

– Alltså så fort jag kommer förbi Melnjak första gången hade jag ett övertag direkt. I mitt huvud tänkte jag bara att jag skulle göra saker hela tiden. Det kändes bra men sedan uppstod några situationer när Melnjak fick hjälp och det blev två mot en.

– Det är sådant som händer. Men det var inte så lätt heller. Jag lär mig av det och jag tycker att Dario gav mig en bra match.

Vid en situation fintade Kulusevski bort Melnjak innan han slog ett inlägg som Dejan Lovren blockerade med handen.

– Det var solklar straff. Det var öppet mål och han tar med handen. Jag vet inte vad jag ska säga, man får acceptera det, men straffen är solklar. Jag förstod inte ens hans (domarens) förklaringar. Om du frågar mig är det straff hundraprocent, men alla gör fel, och det är sådant som händer, säger Kulusevski.

Emil Forsberg hyllade även Juventus-mittfältaren efter matchen.

– Dejan växer in i det mer och mer. Han tar för sig och utmanar en mot en. Det är något som han är bra på. Han är ung och det lovar gott.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Sverige - Portugal