Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiken inför mötet med Sverige: ”Galet”

Alexander Isak: ”Jag var inte beredd på det”
Lars Lagerbäck Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Svenska spelare firar Foto: BILDBYRÅN

Norge ställs mot Sverige i det kommande EM-kvalet. 

Men det norska landslagets förbundskapten Lars Lagerbäck är inte helt nöjd med kvalets upplägg. 

– Ser du det från en sportslig synvinkel är ju detta ett galet upplägg, säger Lagerbäck till Nettavisen.

Under onsdagen tar den svenske förbundskaptenen Janne Andersson ut de spelare som ska ingå i hans trupp för EM-kvalmatcherna mot Färöarna och Norge, 5 respektive 8 september. 

Inför EM-kvalet har Lars Lagerbäck, förbundskapten för Norges landslag, återigen väckt liv i debatten om det tajta spelschemat under landslagssamlingar. Det norska landslaget kommer att ha tre hela dagar tillsammans inför sitt möte med Malta, och därefter två dagar innan det är dags att möta Sverige. 

– Den fysiska belastningen är alldeles för stor. Ni ser själva hur lite tid man har till att påverka, säger Lagerbäck enligt Nettavisen

Lars Lagerbäck riktar kritik inför EM-kvalet

Den svenske tränaren och tv-experten menar att det inte är möjligt för spelarna att återhämta sig från det schema som redan råder i klubblaget. 

– Det är lika för alla lag, så det finns ingen anledning att gnälla. Men ser du det från en sportslig synvinkel är ju detta ett galet upplägg. 

– Det är naturligtvis styrt av Uefa och Fifa, det handlar om pengar och tv-rättigheter, men fysiologiskt är det inte bra. 

Lagerbäck tillägger att han gärna sett ytterligare en dag mellan de båda kvalmatcherna, då han menar att det är svårt att återhämta sig på bara två dagar.