Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik mot allsvenskan: ”Det är oförståeligt...”

Sebastian Larsson.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Larsson i AIK:s tröja.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Den allsvenska säsongen startade den 14 juni och 18 omgångar är spelade sedan dess.

Redan dagen efter att den pågående landslagssamlingen tar slut drar ligaspelet i gång igen.

– Det är oförståeligt, säger Sebastian Larsson. 

Sebastian Larsson har spelat i samtliga matcher utom en för AIK sedan allsvenskan började den 14 juni. Nu är han med landslaget som under måndagen samlades för att starta igång årets första landslagsvecka. 

– Det är roligt att träffa alla igen, det var längesedan, så det är väldigt kul. Det är klart jag kommer från en situation som inte är rolig och det är en besvikelse i det, men är det någonting man har lärt sig med åren så är det att lägga fokus här och nu, säger Sebastian Larsson och syftar på AIK:s prekära läge i den allsvenska tabellen. 

Han fortsätter:

– Fram till i går när vi samlades så fanns det liksom inget fokus på landslaget utan det var en besvikelse över senaste resultatet och hur säsongen har varit hittills, men väl här måste man switcha om. 

Det är mentalt du pratar då, hur är det för dig rent fysiskt att vara här med den sommaren du har i ryggen?

– Man har väl känt av lite småskavanker här och där under en intensiv period men samtidigt är jag nöjd över att det är en match jag har missat, med lite känningar i övrigt har det gått att köra på, säger Larsson och fortsätter:

– Det är klart man önskar att man hade haft lite mer energi i benen men det är bara att gilla läget och spela så mycket det bara går. Varje gång man kan ta sig ut på banan är det målsättningen och det man vill. 

Larsson: ”Det är oförståeligt”

Under den pågående landslagssamlingen ska Sverige möta både Frankrike och Portugal i Nations League, och bara två dagar efter den andra matchen möter AIK Sirius i allsvenskan. 

Sebastian Larsson är avstängd i den matchen, men riktar ändå kritik mot spelschemat. Någonting som även företrädare för Häcken gjort tidigare.

– Man kan ha funderingar runt vem det nu är som lägger spelschemat och hur de tänker där. Det finns väl de som har det ännu värre som jag har förstått det. Det är oförståeligt, säger Larsson.