Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisen fortsätter – spelare kallas in

Elin Rubensson
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Amanda Nildén
Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERST

Skadekrisen fortsätter i det svenska damlandslaget i fotboll. 

Nu lämnar Elin Rubensson samlingen och Amanda Nildén kallas in. 

– Amanda är en spelare som är och har varit nära damlandslagets uttagningar de senaste samlingarna, säger Peter Gerhardsson. 

I torsdags vann det svenska damlandslaget i fotboll sin fjärde raka VM-kvalmatch. Inför fulla läktare på Gamla Ullevi slog man Finland med 2–1. 

Och därmed leder man VM-kvalgruppen. 

Mycket under samlingen har handlat om de skador och återbud som drabbat truppen. Och bara dagar innan den andra VM-kvalmatchen kommer nästa. 

BK Häckens Elin Rubensson lämnar. 

– Elin fick en känning i vaden under fredagens träning som tyvärr innebär att hon inte är tillgänglig för spel i vår match mot Slovakien på tisdag. Elin har nu lämnat samlingen för vidare medicinsk uppföljning i klubblaget, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Juventusstjärnan kallas in

Rubensson, som varit uttagen som back de senaste samlingarna, ersättas i stället av Juventusstjärnan Amanda Nildén som spelade hela matchen mot Italien med U23-landslaget i tisdags. 

– Amanda är en spelare som är och har varit nära damlandslagets uttagningar de senaste samlingarna. Jag var bland annat och såg henne spela live i matchen mellan Juventus och Sampdoria så det känns kul och bra att få hit Amanda till Malmö och vår match på tisdag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sedan tidigare har Rebecka Blomqvist lämnat samlingen tillföljd av en fotskada. Gällande Hanna Bennison, som dragits med en förkylning, kommer lugnande besked. 

– Hanna är på förbättringsvägen och kommer genomföra individuell träning på hotellet under lördagen, säger Houman Ebrahimi.

Sveriges match mot Slovakien spelas på tisdag med start 19.00. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ligafotbollen är tillbaka. Sätter du alla 13 rätt?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset