Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNFoto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNFoto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Gjort succé – ställer ett tydligt krav på Dif

Publicerad

Från ratad i Djurgården till en A-landslagsplats och en nyckelroll i klubblaget. 

Jesper Karlströms fotbollsliv har tvärvänt. 

Nu berättar mittfältaren om tunga tiden i Djurgården, korta utlåningen till BP, när det vände, kvällens match mot Danmark - och förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Djurgården. 

- Om jag ska förlänga måste de visa i kontraktet att de ser mig som en viktig spelare, säger han. 

Jesper Karlström hade ingen plats i Djurgårdens startelva i somras och var utlånad till Brommapojkarna i superettan.
Efter en frustrerande tid har det nu vänt. Han anses som en nyckelspelare till nästa säsong och i kväll startar 22-åringen på mittfältet när A-landslaget avslutar sin Januariturné med match mot Danmark. 

- Det är jättekul att vara här och det går inte att klaga på något fotbollsmässigt. Vi har ett skönt gäng, bra grabbar och grymma tränare. 

- Så det är perfekt här, säger han. 

Hur ser du på din karriärsvändning. Du ansågs inte platsa i Djurgården i somras och nu är du med i A-landslaget?

- Ja, jag fick väl chansen. Det är vårt att säga exakt varför det vänt. Personligen har jag känt mig i bra form hela året och när jag har spelat på min riktiga position så har det gått bra.

"Jag ville bara spela hela tiden"

Men som jag förstått det var du inte jätteglad på sportchefen Bosse Andersson när du lånades ut till BP och sedan blev tillbakakallad nästan direkt bara för att sitta på bänken?

- Nej, jag ville ju bara spela hela tiden och det är ju bättre att spela i allsvenskan än att spela i superettan som det var då. Jag fick spela matcher som anfallare  Djurgården och var tredjevalet där jag hoppade in i nästan varje match. Djurgården ville ha kvar mig men jag ville spela och då blev det en lösning med BP. 

 

LÄS MER: Fansens raseri efter MFF:s beslut om sexbrottsmisstänkte spelaren

 

Du blev förbannad när du kallades tillbaka bara för att sitta på bänken mot Halmstad och sedan i derbyt mot AIK? 

- Ja, lack och lack... Jag förstod att jag skulle sitta på bänken och jag förstod ju att Kim Källström och Kevin Walker skulle spela. Så det var ju om någon av de två skulle bli skadad som jag skulle komma tillbaka. Men då var det Kerim som var avstängd och Marcus Hansson som var skadad så då hade de inga alternativ än att kalla tillbaka mig. 

- Med facit i hand förstår jag det. Men det är klart jag blev frustrerad. 

Du har lagt om din träning och kost. Berätta! 

- Jag går hos en personlig tränare och en mentor eller vad man ska säga. Han heter Sebastian Pisano och har hjälpt mig med rehabiliteringsträning, träning och kost. Det var väl sedan jag började gå hos honom som det började gå bättre.

Har du rasat i vikt? 

- Jag har gått ner en del kilon. I fettprocent också. Det känns att man blivit lite kvickare. Folk har sagt till mig att det ser ut som det. Jag har varit väldigt seriöst det här året. 

Hade du dåliga matvanor innan?

- Nja, det kan jag inte säga. Jag försöker äta och måste äta hyfsat bra. Men det är mer att det blev mycket pasta och sånt. Det är mer att jag har fått i mig mer nyttiga kolhydrater och jag tar hand om kosten bättre nu. 

Foto: / BILDBYRN

Och nu kan du vara på väg att förlänga med Djurgården?

- Vi har diskuterat lite men det är absolut inget som är klart eller så. Jag håller alla dörrar öppna men är samtidigt öppen för att förlänga med Djurgården. 

Du vill se vad du får för roll kommande säsong innan du bestämmer dig?

- Ja, men de säger ju att jag ska få en viktig roll. Det är ganska givet eftersom jag och Kevin varit här länge. De kommer säkert ta in någon annan också men jag förväntar mig att jag gjorde en bra höst så får jag en stor roll, hoppas jag. 

 

LÄS MER: Sveriges startelva mot Danmark - målskytten från start

 

- Om jag ska förlänga måste de visa det i kontraktet också att de ser mig som en viktig spelare, som de vill att jag ska vara.  

Hur ser du på säsongen som kommer med Djurgården?

- Jag vill vinna varje match. Får vi ihop det bra så kan vi göra det minst lika bra som förra säsongen. Men sedan måste vi bli bättre i Svenska cupen.  Jag har varit i Djurgården nu i tre år och inte gått vidare en enda gång. 

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

- Jag är säker på att vi kommer spela en ännu mer offensiv fotboll. Jag har jättestora förväntningar på det här året. 

Vad säger du om att gå in från start mot Danmark?

- Det ska bli väldigt intressant och en fantastisk utmaning. Kanske blir lite spänt till en början men det brukar släppa rätt fort. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag