Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krafth ska bli pappa – exakt på matchdagen

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Den svenska fotbollsfamiljen växer.

Emil Krafth, 25, ska bli pappa i november.

– Det ska bli fantastiskt. Jag är redo att ta det ansvaret, säger han.

Under de senaste åren har det varit babyboom i det svenska herrlandslaget. Victor Nilsson Lindelöf och frun Maja Nilsson Lindelöf blev i mars föräldrar till en son.

Nu växer den svenska fotbollsfamiljen ytterligare. 

I november blir Emil Krafth och flickvännen Lina föräldrar för första gången - och det är något som Newcastle-backen blickar fram emot med stor glädje.

– Det ska bli helt fantastiskt. Det är nu man känner att det börjar närma sig på riktigt, det är en dryg månad kvar bara. Innan har det varit lite overkligt, nu märker man på min flickvän att hon inte orkar göra så mycket längre. Det är jobbigt och hon har lite ont här och var, vi är redo att barnet ska komma. Men det är klart, vi ser fram emot det mycket.

Krafth om nästa samling: ”Min tanke är att vara med”

Vad är din bild av föräldraskapet?

– Det är svårt att veta i och med att det är vårt första barn. Vi vet inte hur det kommer att bli, men min brorsa fick barn tidigt så jag vet lite vad jag ger mig in på. Det är mycket ansvar och hela den biten, men jag känner att jag är redo att ta det ansvaret. Både jag och min flickvän ser fram emot det jättemycket, jag tror inte att det kommer att vara några problem. Det kommer säkert vara en stor omställning med mindre sömn, men det är något jag ser fram emot också.

Hur gör du med nästa landslagssamling i och med att du ska bli pappa?

– Min tanke är att vara med. Hon är planerad den 18:e november och vi spelar ju den sista matchen den 18:e. Tanken är att vara med om det inte händer något precis innan samlingen. Om det händer något innan samlingen får jag sticka hem så fort som möjligt, men fösta tanken är att vara med så klart. Sedan får vi se vad som händer.