Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klart som fan han inte ser det med luva på sig”

Janne Andersson berättar om sin trupp till Januariturnén.
Janne Anderssons heta temperament har många motståndare fått känna på.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DOHA. Janne Anderssons heta temperament har många motståndare fått känna på. 

Mot Kosovo var det assisterande domaren som åkte på en rejäl utskällning - för att domaren hade luva på sig. 

- Klart som fan han inte ser nedsparkningen av Simon Sandberg när han har luva på sig. Men i andra hade han den inte uppe, säger förbundskaptenen med ett skratt. 

Sverige vann mot Kosovo med 1-0 i en allt annat än välspelad match. Matchens enda mål gjordes av Simon Hedlund, snyggt framspelad av inbytte Darijan Bojanic. 

- Bra försvarsmässigt tycker jag. De är duktiga och vi står emot ganska bra i första halvlek. Man tar med sig 90 minuter i benen och en nolla, säger Hedlund.

Vad säger du om ditt mål?

- Det är en speciell känsla att göra mål i landslaget, sedan är det alltid viktigt att göra mål. I all fall som anfallare. 

Det var en rätt sömnig match, förutom en gång i den första halvleken. Det hettade till rejält när Simon Sandberg blev fult nedsparkad - och Janne Andersson skällde ut den assisterande domaren. 

”Åkte av sedan” 

Anledningen? Han hade luva på sig. 

- Klart som fan han inte ser nedsparkningen av Simon Sandberg när han har luva på sig. Men i andra halvleken hade han den inte uppe längre, säger Janne Andersson. 

Vad sa han när du pratade med honom?

- Nej, det är inga Nobelprisdiskussioner man har i de lägena, men jag blev så irriterad när han stod där i luva. Men den åkte av sedan, så det var bra. 

S