Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Klart: De kan Sverige få möta i playoff-spel

Publicerad

Måndagskvällen slutade i en rad dåliga resultat för svensk del.

Efter Kroatiens och Italiens segrar står det klart att Sverige inte kommer att bli seedat i ett eventuellt playoff-spel.

För Sverige väntar därmed Portugal, Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien utifall det blir playoff-spel.

Sverige står med ena benet i playoff-spel inför den dramatiska avslutningen mot Nederländerna. Värdnationen måste vinna med minst sju mål för att snuva svenskarna på andraplatsen i gruppen.

Och även om Sverige siktar på att snuva Frankrike på förstaplatsen, och nå en direktplats till VM 2018, så talar det mesta för att playoff-spel väntar i november.

Efter tisdagskvällens matcher står det klart att Sverige inte kommer att kunna bli seedat i playoff-spelet – inte ens vid seger mot Nederländerna.

Sverige inte seedat i playoff

Eftersom Kroatien slog Ukraina på bortaplan nöp laget en playoff-plats och säkrade dessutom en bättre rankingpoäng än Sverige i seedningen. Eftersom Italien samtidigt slog Albanien säkrade även de en bättre rankingpoäng än Sverige, och kommer att bli seedade i playoffet.

Därmed väntar antingen Portugal, Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien utifall det blir playoff-spel. Portugal och Schweiz möts under tisdagskvällen i kamp om gruppsegern. Tvåan kommer att spela playoff.

Sverige möter Nederländerna under tisdagskvällen klockan 20:45.

Lottningen till playoff-spelet sker på tisdag 17 oktober.

Se VM-kvalet i Kanal 5 och på Dplay.se (extern länk) 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag