Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: De kan Sverige få möta i playoff-spel

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Måndagskvällen slutade i en rad dåliga resultat för svensk del.

Efter Kroatiens och Italiens segrar står det klart att Sverige inte kommer att bli seedat i ett eventuellt playoff-spel.

För Sverige väntar därmed Portugal, Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien utifall det blir playoff-spel.

Sverige står med ena benet i playoff-spel inför den dramatiska avslutningen mot Nederländerna. Värdnationen måste vinna med minst sju mål för att snuva svenskarna på andraplatsen i gruppen.

Och även om Sverige siktar på att snuva Frankrike på förstaplatsen, och nå en direktplats till VM 2018, så talar det mesta för att playoff-spel väntar i november.

Efter tisdagskvällens matcher står det klart att Sverige inte kommer att kunna bli seedat i playoff-spelet – inte ens vid seger mot Nederländerna.

Sverige inte seedat i playoff

Eftersom Kroatien slog Ukraina på bortaplan nöp laget en playoff-plats och säkrade dessutom en bättre rankingpoäng än Sverige i seedningen. Eftersom Italien samtidigt slog Albanien säkrade även de en bättre rankingpoäng än Sverige, och kommer att bli seedade i playoffet.

Därmed väntar antingen Portugal, Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien utifall det blir playoff-spel. Portugal och Schweiz möts under tisdagskvällen i kamp om gruppsegern. Tvåan kommer att spela playoff.

Sverige möter Nederländerna under tisdagskvällen klockan 20:45.

Lottningen till playoff-spelet sker på tisdag 17 oktober.

Se VM-kvalet i Kanal 5 och på Dplay.se (extern länk) 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!