Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kiese Thelin: ”Tråkigt – har läst mycket skit”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

KALININGRAD/STOCKHOLM. Korruptionsskandalen i Belgien blir allt större.

Matchen mellan KV Mechelen och Waasland-Beveren är under utredning - där landslagsanfallaren Isaac Kiese Thelin var med och spelade hela matchen.

– Det är tråkigt, mycket skit som jag har läst, säger han.

Det var under onsdagen som belgisk polis genomförde 57 polisräder mot riggade matcher och korruption inom belgisk fotboll. Polisen grep flera personer vid tillslaget, bland de gripna finns Club Brugges tränare Ivan Leko.

 

LÄS MER: Landslagsspelarnas krav efter tragiska dödsfallet. 

Korruptionshärvan i Belgien växer

Samtidigt utreds flera matcher för matchfixning enligt den belgiska tidningen De Standard, bland annat den mellan KV Mechelen och Waasland-Beveren, där landslagsanfallaren Isaac Kiese Thelin spelade förra säsongen.

Kiese Thelin spelade 90 minuter i den matchen när Waasland-Beveren förlorade. Tidningen De Standard skriver vidare att polisen gripit flera styrelseledamöter från både Mechelen och Waasland-Beveren och att förhör kommer att hållas inom kort.

 

LÄS MER: Betyg på alla svenska spelare efter matchen. 

"Hoppas att alla skurkar försvinner"

Kiese Thelin berättar för SportExpressen, efter Sveriges match mot Ryssland, att han tagit del av rapporteringen.

– Jag läste det och började tänka direkt vad det var för match och vad som hände. Men jag tycker att målen som de gjorde inte var konstigt. Jag försökte göra mål på allt i den ligan för att vinna skytteligan. Det var nog tur att om någon blivit kontaktad, att de inte kontaktat mig, för då hade jag gått till polisen direkt. Det är tråkigt, mycket skit som jag har läst, säger Kiese Thelin.

Är du överraskad?

– Faktiskt, så klart. Men det är bra att polisen gör det och att man får bort allt. Jag hörde inget innan. Det var nu i dagarna bara, i går (läs onsdag), som jag läste om tillslaget i Anderlecht. Jag hoppas alla skurkar försvinner.

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!