Kaptenens tårar efter VM-avancemanget

Publicerad

Andreas Granqvist var en gigant i det svenska försvaret i 0-0-matchen mot Italien. 

När slutsignalen ljöd brast han ut i glädjetårar. 

Direktiven från Janne Andersson inför matchen var klara. Sverige skulle inte backa hem och bara slå i från sig. 

Men det blir så sällan som man tänkt sig. Det italienska landslaget i Milano var ett helt annat än det som som förlorade 0-1 i Stockholm. 

De var hungriga, aggressiva och revanschsugna. Sverige var i brygga från minut 1 till minut 90. 

Andreas Granqvists tårar efter avancemanget

Men de lyckades hålla ut, inte lite tack vare Andreas Granqvist. Lagkaptenen var en gigant matchen igenom när Sverige lyckades hålla nollan mot ett frenetiskt anfallande Italien. 

Och när slutsignalen ljöd exploderade känslorna i Påarpssonen. Granqvist bröt ut i tårar efter avancemanget och kramades om av sina lagkamrater. 

På presskonferensen inför matchen berättade Granqvist om hur mycket han drömde om att få spela VM. 

– Jag har ju gjort tre EM. Men att få spela ett VM, som dessutom går i Ryssland, det skulle vara det största i min karriär. 

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag