Foto: Marcus Ericsson/TtFoto: Marcus Ericsson/Tt
 Foto: Marcus Ericsson/Tt
Foto: Marcus Ericsson/TtFoto: Marcus Ericsson/Tt
 Foto: Marcus Ericsson/Tt

Känner med Mrabti: "Drar ner på glädjen"

Publicerad

ABU DHABI. De svenska landslagsspelarna är bedrövade efter beskedet om Kerim Mrabtis korsbandsskada - och stöttar nu lagkamraten.

- En skada man inte önskar sin värsta fiende, säger Niklas Bärkroth.

Och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson öppnar nu för att värva in en ersättare.

Beskedet om Kerim Mrabtis korsbandsskada bekräftades av landslagsledningen under torsdagen. Han blir troligtvis borta i minst sex månader men exakt tid går ännu inte att säga förrän mittfältaren har genomgått ytterligare undersökningar.

De svenska landslagsspelarna lider med sin lagkamrat.

- Det blev en rätt dämpad stämning igår för vi förstod rätt snabbt att det var allvarligt. Jättetråkigt för Kerim så klart. Man lider verkligen med honom, säger FC Basels Alexander Fransson.

"Drar så klart ner på glädjen"

IFK Norrköpings Niklas Bärkroth stöttar också Mrabti.

- Det är en skada som man inte önskar sin värsta fiende ens. Alla tycker det är kul att vara här nere men en sådan skada drar så klart ner på glädjen. Man hoppades verkligen att det skulle vara något lindrigare än det här.

- Men Kerim är en stark person, målmedveten och en bra karaktär så han kommer att komma tillbaka starkare från det här.

- Oerhört tråkigt att det händer en så bra kille, säger Bärkroth.

Mrabti kommer att stanna kvar i Abu Dhabi med A-landslaget och sedan undersökas ytterligare.

"Det är en stor lucka"

Hemma i Sverige funderar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson över eventuella ersättare till Kerim Mrabti

- Självklart måste vi sätta oss ner och titta på hur vi gör med det. Kerim är ju en nyckelspelare som kan spela på flera olika positioner och har hög klass, så där måste vi se vad vi kan genomföra. Det är en stor lucka som måste fyllas och vi måste ha ett konkurrenskraftigt lag så det är bara att sätta igång och jobba, säger han till Djurgårdens hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag