Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan kan lämna – för att få spela EM

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic utreds av Uefa för sitt delägarskap i Bethard.

Nu väntas stjärnan lämna spelbolaget för att kunna spela i EM, uppger Gazzetta dello Sport enligt Fotbollskanalen.

Efter sex års frånvaro var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i det svenska landslaget i mars. Men comebacken kan ha brutit mot Fifa och Uefa regler, något Aftonbladet var först att rapportera om.

De styrande fotbollsorganen tillåter inte att spelare deltar i deras tävlingar har finansiella intressen i spelbolag. Och när Ibrahimovic gick ut på planen i VM-kvalet mot Georgien var han fortfarande delägare i det Maltabaserade spelbolaget Bethard.

Under måndagen bekräftade Uefa att de startar en utredning. Anfallaren riskerar nu böter och kan i värsta fall stängas av.

Uppgift: Försöker sälja Zlatans andel

Gazzetta dello Sport uppger att en avstängning ser långt bort ut just nu.

För närvarande verkar hotet om en avstängning liten, men Ibra befinner sig i en storm med EM som står för dörren”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen.

Zlatan väntas dessutom lämna Bethard för att säkerställa spel i sommarens EM.

Också därför att vad som sägs av personer i hans närhet så försöker man avsluta affären genom att sälja Zlatans andel. Så i korthet: den återuppväckta kärleken till spelaren i blått och gult lär fortsätta, och vad Zlatan sannolikt hoppas är att problemen och kontroverserna från årets första månader tar slut ”, skriver Gazzetta dello Sport enligt Fotbollskanalen.