Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Kan inte beskriva hur ont det gjorde”

Foto: HENNING BAGGER / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / BILDBYRÅN

Robin Olsens skada är ett orosmoln inför VM i sommar.

Nu har landslagets förstemålvakt själv berättat om mardrömsupplevelsen. 

– När jag låg på båren och den guppade så kände jag hur ont det gjorde. Jag förstod att jag skulle vara borta en längre tid. Benet stack ut, upp mot axeln. Det var inte vackert, säger Olsen till Aftonbladet. 

– Det gjorde väldigt ont, jag kan inte beskriva det. 

Det var i FCK Köpenhamns match mot Hobro i februari som Robin Olsen skadade sig i ena axeln. Landslagsmålvakten blev liggandes på marken och vred sig i smärtor innan han bars ut på bår. Landslaget själva bekräftade att Olsen skulle missa bägge landskamperna i mars, mot Chile och Rumänien, men den efterföljande operationen var så pass lyckad att VM-drömmen fortfarande lever för kvalhjälten. 

Tanken är att han ska vara tillbaka på plan i mitten av april. 

– Min rehab går bra, jag ligger före i schemat. Nu ska jag åka tillbaka till Manchester om några veckor och träna med några fystränare som har mycket rutin att köra rehab med axlar. Jag ska träffa de ett antal gånger och träna, så jag är inte orolig, säger Olsen till Aftonbladet.  

Robin Olsen om skadan

Men att det var en allvarlig skada, det insåg Olsen omedelbart. 

– Det gjorde väldigt ont, det gjorde väldigt ont. Jag kan inte beskriva det, det var obehagligt. Jag hade två underställströjor, samt en matchtröja, så läkarteamet kunde inte se hur illa det var. När de väl började känna efter så var det som man skrek, säger Olsen. 

– När jag låg på båren och den guppade så kände jag hur ont det gjorde. Jag förstod att jag skulle vara borta en längre tid. Benet stack ut, upp mot axeln. Det var inte vackert.