Kan byta straffskytt: ”Tror han är irriterad”

Sebastian Larsson missade en straff mot Armenien.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sebastian Larsson har varit förste straffskytt i landslaget. 

Men efter missen mot Armenien kommer han inte vara det när man går in i EM.

– Har man missat har jag valt att inte sätta samma gubbe i den positionen igen, säger Janne Andersson.

Sverige vann genrepet mot Armenien med 3-1. I ställning 2-0 innan pausvilan fick Sverige en straff som Sebastian Larsson stegade fram för att ta. Mittfältaren har varit säker från straffpunkten i både klubb- och landslaget, men den här gången gick målvakten åt rätt håll och räddade. 

Det innebär att Larsson fråntas straffskyttet när Sverige går in i EM. 

– Min grund har varit att jag har ett flertal bra straffskyttar, det har man i ett landslag. Och har man missat har jag valt att inte sätta samma gubbe i den positionen igen eftersom jag har andra på kö. Den principen kommer jag att följa, säger Janne Andersson efter matchen. 

Janne Andersson om Larssons straffmiss

Han vill dock inte svara på vem som slår nästa straff.

– Jag tror att Sebban är irriterad på det här men jag tycker nog att om man ska missa en straff så var det här rätt match att göra det i. Sedan får vi se hur det blir i nästa match.

Emil Forsberg har tidigare varit straffskytt, men plockades bort efter att ha missat en i VM-kvalet mot Bulgarien 2017. Yttern är dock ett hett alternativ då han gjort mål på 17 av de 20 straffar han slagit i sin karriär.

– Absolut. jag tar straffar i Leipzig och har gjort det här med. Jag tycker att vi har många bra skyttar och jag känner mig trygg i om jag skulle få chansen, säger Forsberg.