Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Källströms utspel om debutanten: ”Bisarrt”

Kim Källström.Foto: C More
Jens Cajuste.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Janne Andersson är smittad av coronaviruset och är inte på plats i Danmark.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jens Cajuste, 21, gör sin landslagsdebut. 

Men mötet mot Danmark präglas av coronakaos. 

Det försätter debutanten i en speciell situation.

– Han har inte ens hälsat på förbundskaptenen, det är bisarrt, säger C Mores expert Kim Källström. 

Det är en coronapräglad landskamp som spelas mellan Danmark och Sverige under onsdagskvällen. Alla spelare hemmahörande i England har stoppats från att resa in i Danmark och saknas. Dessutom saknas flera spelare i det danska landslaget då de sitter i karantän. 

I det svenska lägret har förbundskapten Janne Andersson testats positivt för covid-19 och närvarar inte i under landslagssamlingen. 

Källström: ”Det är bisarrt”

Situationen har öppnat upp chansen till speltid för flera spelare. En av dem är debutanten Jens Cajuste, 21, som får chansen från start mot Danmark. Men talangen gör debut under minst sagt speciella omständigheter. 

– Det är ju en speciell situation och inga riktiga förberedelser och förbundskaptenerna är inte där. Cajuste ska liksom debutera i det svenska landslaget och han har inte ens hälsat på förbundskaptenen, det är helt bisarrt, säger C Mores expert Kim Källström i sändningen inför matchen.

Jens Cajuste spelar till vardags i danska Midtjylland där han har spelat sju ligamatcher så här långt i år. Idag kvällens debut tar han plats på det centrala mittfältet tillsammans med Gustav Svensson.