Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
 Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Kacaniklic njöt under debuten mot Brasilien

Publicerad

20-årige doldisen Alexander Kacaniklic fick chansen mot Brasilien.

Kacaniklic, som plötsligt kallades in I landslagstruppen när Emir Bajrami blev skadad, var lyrisk.

– Det var riktigt roligt att göra debuten, säger han till FotbollsExpressen.se.

Mittfältaren Alexander Kacaniklic från Fulham skulle egentligen ha spelat i Jönköping med U21-landslaget mot Rumänien.

Istället blev doldisen – som ännu inte gjort landslagsdebut på U21-nivå - inkallad av förbundskaptenen Erik Hamrén och fick göra debut mot Brasilien.

– Men tyvärr förlorar vi med 3-0, säger han.

Alexander Kacaniklic fick 25 minuter i avslutningsmatchen på Råsunda när han byttes in för Christian Wilhelmsson i andra halvlek.

"Där man vill vara"

Var det nervöst att komma in?

– Nej, inte speciellt. Det var mest när “Mackan” (Marcus Allbäck) sa till mig att jag skulle gå in och njuta och ha roligt.

Och roligt, ja – det hade Alexander Kacaniklic.

– Brasilien har ju världsspelare på varje position. Det är där man vill vara.

VM-kvalet närmar sig, finns du med då?

- Det får du fråga Erik om, han är förbundskaptenen och han tar besluten. Men det är här jag vill vara. Fortsätter jag att jobba hårt i klubblaget kan jag bli uttagen igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag