Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bakslaget: Tvingas åka hem från januariturnén

Foto: YANGYUANYONG / XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

DOHA. Jonathan Augustinsson utgick skadad mot Finland. 

Nu blir han näste man att lämna Qatar och januariturnén, enligt SportExpressens uppgifter. 

Spelaren åker hem till Stockholm och Djurgården under onsdagen. 

Bröndbys Simon Tibbling startade matchen mot Finland i går, men stukade foten i inledningen. Mittfältaren fick behandling men kunde inte fortsätta matchen - och byttes ut i den 30:e minuten.

Tibbling skadad - lämnar lägret

In kom i stället Simon Thern. Tibbling lämnade senare januariturnén då landslagsledningen bedömde att spelaren inte skulle kunna träna något mer under vistelsen i Doha, som avslutas med en match mot Erik Hamréns Island den 11 januari.

 

 

- Det var vi som tog beslutet angående Simon. Vi bedömde att han inte skulle kunna träna något mer under tiden vi är här och sedan hade vi kontakt med Bröndbys medicinska team och vi tyckte det var bättre att de fick ta en titt på honom, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.  

Nu står det också klart att vänsterbacken Jonathan Augustinsson Januarilägret. En skada som han ådrog sig i matchen mot Finland gör inte heller 22-åringen kommer att kunna träna något mer. 

 

 

Även Augustinsson lämnar

Därmed  åker han hem till Stockholm och Djurgården under onsdagen, enligt SportExpressens uppgifter. Svenska fotbollförbundet väntas meddela att Augustinsson åker hem under dagen och då kommer säkerligen också mer information angående skadan.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!