Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tog det här beslutet på grund av min mamma”

Janne Andersson på presskonferensen.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Riccardo Gagliolo får chansenFoto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO BILDBYRÅN
Jimmy Durmaz petasFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Janne Anderssons EM-kvaltrupp bjöd på flera skrällnamn. Parma-försvararen Riccardo Gagliolo tog en plats i truppen.

Det gjorde även Ken Sema och Oscar Lewicki. Däremot petades Jimmy Durmaz.

– Det är en ära, säger Riccardo Gagliolo.

Den 12 oktober spelar Sverige en viktig EM-kvalmatch borta mot Malta, för att tre dagar senare ta emot stornationen Spanien på Friends arena i Solna.

Under onsdagen tog förbundskapten Janne Andersson ut sin EM-kvaltrupp inför matcherna - och uttagningen bjöd på några överraskningar.

Jakob Johansson är sedan tidigare korsbandsskadad och missar de viktiga matcherna med landslaget, det gör också skadade Viktor Claesson och Ludwig Augustinsson.

Janne Andersson bjöd på skrällar

Men Janne Andersson bjöd på flera skrällar. 

Jimmy Durmaz fick inte en plats i landslagstruppen - i stället valde landslagsledningen att ta med Ken Sema som tagit en plats i Udinese under hösten.

Dessutom var Malmö FF-spelaren Oscar Lewicki tillbaka i landslaget. Den stora skrällen var dock Parma-försvararen Riccardo Gagliolo som blev uttagen.

– Det ska bli spännande att se honom i vårt sätt att spela. Den här gången bedömer vi att han är så pass bra att vara med. Vi har följt honom relativt länge, han gör det bra och är en förtjänstfull spelare, säger Janne Andersson. 

”Det vore en stor dröm”

Gagliolo:

– Jag tog det här beslutet framför allt på grund av min mamma. Jag har starka band till Sverige och åker dit så fort jag har tid, säger Riccardo Gagliolo till SportExpressen.

Vad vet du om det svenska landslaget och vilka spelare känner du till?

– Jag har tittat på det svenska landslaget ett par gånger och noterat att man spelar ett 4-4-2. Jag känner till flera spelare i laget eftersom att jag mött dem, som till exempel Robin Quaison, Albin Ekdal och Filip Helander när han tillhörde Bologna.

Hur ser du på att vara en del av ett Sverige som har chansen att ta sig till ett EM-slutspel nästa sommar?

– Det vore en stor dröm för mig. Nu när jag har fått chansen att spela för det svenska landslaget ska jag göra allt i min makt för att ta Sverige till EM. Jag ska verkligen göra mitt bästa.

När pratade du med Janne Andersson och landslagsledningen om att spela för Sverige?

– När jag fick frågan om att vara med i truppen så tackade jag ja direkt. Det är en ära att få vara en del av det svenska landslaget och den här spelargruppen. Ett tag så trodde jag inte att det skulle bli av, men nu är jag väldigt lycklig. Samtidigt måste jag fokusera på Parma och vår nästa match mot Spal på lördag. Den är vital för laget.

Hur ser du på konkurrensen på din position i landslaget?

– Jag måste självklart vara på tårna, mitt mål är naturligtvis att spela och hjälpa Sverige att ta sig till ett EM-slutspel.

Janne Andersson motiverade också varför Jimmy Durmaz inte fick en plats.

– Ken (Sema) har spelat varje match och gjort det bra sedan han gick till Udinese. Jimmy Durmaz har inte spelat så mycket och är en del i det så klart.

Hela EM-kvaltruppen

MÅLVAKTER:

Karl Johan Johnsson

Kristoffer Nordfeldt

Robin Olsen

 

FÖRSVARARE:

Pierre Bengtsson

Riccardo Gagliolo

Andreas Granqvist

Filip Helander

Pontus Jansson

Emil Krafth

Mikael Lustig

Victor Nilsson Lindelöf

 

MITTFÄLTARE/ANFALLARE:

Sebastian Andersson

Marcus Berg

Albin Ekdal

Emil Forsberg

John Guidetti

Alexander Isak

Sebastian Larsson

Oscar Lewicki

Kristoffer Olsson

Robin Quasion

Ken Sema

Gustav Svensson

Muamer Tankovic