Här räddar de en poäng i slutminuten

Tim Prica kvitterade sent för Sverige mot Italien.
Foto: C More
Det blev stökigt efter slutsignalen.
Foto: C More
Bråket lugnade dock ner sig snabbt.
Foto: C More

Tim Prica gjorde ett sent mål.

Vilt jubel bröt ut när Sverige knep en poäng borta mot Italien i kvalet till U21-EM 2023.

Sedan blev det stökigt efter slutsignalen.

– Jag vände mig bara om och skrek ut min glädje, det var inget hets eller så. Känslorna tog över helt enkelt, säger Tim Prica till Fotbollskanalen.

Sverige vann relativt enkelt mot Montenegro i sin fjärde kvalmatch till U21-EM 2023.

Men efter 3-1-segern på Olympia i lördags ställdes laget inför en tuffare uppgift mot Italien på Stadio Brianteo under tisdagskvällen.

Hemmalaget var farligt framför Blågults mål vid flera tillfällen och Italiens ledningsmål kom från Lorenzo Lucca med tre minuter kvar till halvtid.

Sverige klarade oavgjort

Italien, med stjärnor som Milans Sandro Tonali i laget, hade flera chanser att utöka sin ledning i den andra halvleken men fick till sist nöja sig med oavgjort.

I den andra tilläggsminuten skarvade Emil Holm fram bollen till Tim Prica som fick öppet mål och nickade in 1-1. Därefter firade han framför hemmapubliken.

– Ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket från firandet, jag var ”in the moment” så att säga. Jag vände mig bara om och skrek ut min glädje, det var inget hets eller så. Känslorna tog över helt enkelt, säger Tim Prica till Fotbollskanalen.

Matchen slutade 1-1 och efter slutsignalen blev det upprört mellan de båda lagen. Bråket lugnade dock ner sig snabbt.

Sverige leder kvalgruppen

För Sveriges del innebar kvitteringen en viktig poäng. Blågult är nu en poäng före Italien, som dock har en match mindre spelad. 

De bästa lagen från de nio kvalgrupperna går till U21-EM i Georgien och Rumänien 2023. Utöver dessa lag går även den bästa grupptvåan vidare och övriga tvåor gör upp om ytterligare fyra platser i playoff.

Lindelöf har blivit pappa igen

Victor Nilsson Lindelöf har fått sin andra son.