Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Han lämnar återbud till EM-kvalet

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Victor Nilsson Lindelöf missar kommande landslagssamling.

Svensken tvingas lämna återbud till EM-kvalet mot Malta och Spanien på grund av en ljumskskada.

– Jag hoppas att Victor blir bättre så snart som möjligt säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska Fotbollsförbundet.

Tror du Sverige går till EM?

Sverige har inlett EM-kvalet med seger mot Rumänien och oavgjort borta mot Norge (3-3).

På måndag tar förbundskapten Janne Andersson ut truppen till kommande landslagssamling där Malta (hemmaplan) och Spanien (bortaplan) väntar.

Frågetecken råder för det svenska mittförsvaret då Andreas Granqvist dras med en skadad magmuskel

– Landslaget är så klart i fara, sade Granqvist efter att Helsingborg mötte AIK för en vecka sedan.

Nu står det dessutom klart att Victor Nilsson Lindelöf missar landslagssamlingen. 

– Victor har en skada i ljumsken som han haft problem med under en längre tid. Skadan gjorde att han var tvungen att kliva av nästsista matchen i klubblaget och stå över den sista matchen. Efter att ha undersökt Victor är det tyvärr klart att han inte kan vara med på nästa samling då skadan fortsatt håller honom borta från spel, säger Anders Valentin, herrlandslagets läkare till förbundets hemsida.

”Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt”

Förbundskapten Janne Andersson hoppades på sin stjärnback men tvingas nu avvara honom.

– Victor hörde av sig direkt efter han blev skadad. Vi har avvaktat och hoppats att hans skada skulle ha läkt till kommande samling. Men efter undersökning i går så är det tyvärr så att han inte kan spela. Jag hoppas att Victor blir bättre så snart som möjligt säger förbundskapten Janne Andersson

Victor Nilsson Lindelöf:

– Alla spelare vill spela de stora matcherna och representera sitt land. Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt. Jag önskar killarna och Janne stort lycka till i matcherna och ser fram emot att vara med och hjälpa laget i kvalet i höst, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Sverige möter Malta på Friends arena på fredag om två veckor (7 juni) kl 20:45. Måndagen 10 juni väntar Spanien på bortaplan kl 20:45.

Tror du Sverige går till EM?