Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsbergs egna ord – lämnar nu truppen

Janne Andersson och Emil Forsberg efter att Forsberg bytts ut.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mittfältaren Emil Forsberg lämnar landslagets samling i dag på grund av en skada och missar därmed tisdagens EM-kvalmatch mot Norge.

– Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget, säger Emil Forsberg till förbundets hemsida.

Samtidigt slår landslagschefen Stefan Pettersson tillbaka mot tidningen Aftonbladets uppgifter att Forsberg lämnar truppen i vredesmod.

– Det är skittråkigt att det skrivs saker som det blir spekulationer på. Det finns inga problem mellan Emil och Janne Andersson, inte vad jag vet i alla fall, säger Pettersson till SportExpressen.

Sverige fick en flygande start på EM-kvalet genom att på lördagskvällen besegra Rumänien hemma med 2-1 efter mål av Robin Quaison och Viktor Claesson.

Men efterspelet blev kaosartat.

Mittfältsstjärnan Emil Forsberg byttes ut i den 68:e minuten och visade då tydligt sitt missnöje, han vägrade sedan att stanna och svara på frågor i den mixade zonen efter matchen.

Forsberg uppgavs lämna i vredesmod

Därefter gick tidningen Aftonbladet ut med nyheten att Emil Forsberg lämnar den svenska truppen med omedelbar verkan och att det ska ha skett ”i vredesmod” och att han ska ha informerat förbundskapten Janne Andersson om sitt beslut. 

Runt midnatt nåddes SportExpressen av nya uppgifter som talade om att den främsta orsaken till att Emil Forsberg under söndagen kommer att lämna landslagssamlingen är en ljumskskada.

Forsberg hade i ett samtal med Janne Andersson meddelat att han inte ville riskera att skadan förvärrades om han spelade bortamatchen mot Norge på tisdag.

Emil Forsberg lämnade mixade zonen utan att uttala sig efter matchen.Foto: ANEL AVDIC

Landslagets besked

På söndagsmorgonen fick SportExpressen tag i landslagschefen Stefan Pettersson som då meddelade att Emil Forsberg fortfarande var kvar på spelarhotellet i Stockholm.

– Emil är kvar. Jag har sett honom här på morgonen men det var nog en ren tillfällighet eftersom spelarna har en lång sovmorgon.

Vad säger du om Sportbladets uppgifter att Emil lämnat samlingen i vredesmod?

– Det får du fråga Sportbladet om, jag har ingen aning var de får sina uppgifter ifrån.

Vilken är din kommentar till uppgifterna?

– Det är skittråkigt att det skrivs saker som det blir spekulationer på. Det finns inga problem mellan Emil och Janne Andersson, inte vad jag vet i alla fall. Det finns inga, jag hade nog vetat om det i så fall.

Har du pratat med Janne Andersson om uppgifterna?

– Ja, det är klart att vi sett vad som skrivits. Det är tråkigt att det skrivs saker som inte är sanna.

Lämnar på grund av skada

Strax efter klockan 11 på söndagsförmiddagen gick landslaget ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där det bekräftades att Emil Forsberg lämnar samlingen på grund av en skada.

Beslutet ska ha fattats i dialog mellan landslagsledningen, spelaren, det medicinska teamet och Forsbergs klubb RB Leipzig.

– Det är så klart väldigt tråkigt att Emil måste lämna. Men dessvärre inte helt oväntat utifrån att han nyligen är tillbaka efter långtidsskada. Emil och jag är helt överens om att detta är det klokaste beslutet just nu, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

– Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag, säger Emil Forsberg.

”Inte konstigt om man får en känning”

Efter matchen var det ingen diskussion om en skada eller en känning.

– Nej, medicinarna gör en bedömning på de som eventuellt har känningar dagen efter match, säger Stefan Pettersson när SportExpressen pratar med honom efter beskedet att Forsberg lämnar.

Men det var bestämt på förhand att han inte skulle spela hela matchen?

– Det sa Janne på presskonferensen i går, att han inte hade räknat med att Emil skulle klara mer än så länge som han spelade, säger Stefan Pettersson.

– Janne, Emil och medicinarna, alla har tagit ett gemensamt beslut. Det är ingen jätteskada eller någon ny skada. Om han har varit borta så länge och ska spela två matcher på kort tid med alla de förberedelserna som det innebär är det inte konstigt om man får en känning igen.

Landslagschefen säger att Emil Forsberg snart kan vara tillbaka i spel igen.

– Ingen tror att han kommer vara borta särskilt länge. Men det där tar de hand om på bästa sätt i klubben nu.