Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Flyttar till italiensk storklubb

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Juventus / Juventus

Linda Sembrant, 32, fortsätter karriären utomlands.

VM-bronshjälten har skrivit på ett kontrakt över ett år med Juventus.

– Det är verkligen en klubb där bara segrar räknas, säger Sembrant.

Linda Sembrant hjälpte det svenska landslaget till VM-brons i Frankrike.

Samtidigt har 32-åringens framtida klubbadress varit ett frågetecken.

Sembrant har spelat för Montpellier sedan 2014 och diskuterade ett nytt kontrakt med klubben i våras, innan förhandlingarna gick i kras.

– På vägen blev det ett missförstånd från båda sidor, sa spelarens agent Anton Maksimov till Sportbladet då.

Linda Sembrant klar för Juventus

Nu har VM-bronshjälten hittat sin nya klubb – och det blir inte i Sverige.

Linda Sembrant har skrivit på för Juventus. Under måndagseftermiddagen presenterades hon som ny spelare på klubbens officiella hemsida.

– Det känns jättebra att allting är på plats, säger Sembrant till SportExpressen.

– Det är verkligen en klubb där bara segrar räknas. Det är så klart en press men det finns också en stark målsättning att vinna. Jag är värvad för att spela och ser fram emot att komma in i det så snabbt som möjligt, fortsätter hon. 

Så sent som för en vecka sedan stod det klart att svenska backen Petronella Ekroth lämnade Juventus för att vända hem till Sverige och Djurgården.

Nu har Sembrant skrivit på kontrakt över ett år med storklubben.

– Det känns bra med ett år, för att se så att allting känns bra. Så får man se om ett år om jag är sugen på att vända hem eller vad som händer. Tidsaspekten var mindre viktig för mig. Nu kommer jag till en spännande klubb och kommer att vara redo för OS, säger hon.

Var det enkelt beslut?

– Det var inte så enkelt. Jag har vridit och vänt på flera olika alternativ. Men nu känns det väldigt bra när allting är på plats. Det är en fantastiskt stor klubb att komma till. Italien är ett land som det händer mycket i. En stor del av italienska landslaget spelar i Juventus och faciliteterna finns för att bedriva en bra fotbollsverksamhet.

Sembrant förklarar också beslutet att inte vända hem till Sverige.

– Jag ville vara kvar ute i Europa och har varit tydlig med det mot svenska klubbar så att de inte skulle lägga någon krut eller energi på det. Sen saknar jag Sverige mer och mer – det ska jag verkligen erkänna. Någon dag kommer jag säkert komma hem.

Ett par månader har gått sedan uppbrottet i Montpellier – hade du gärna spelat kvar?

– I dagsläget känns det jättebra med Juventus. Jag har varit i Montpellier i fem år och har trivts otroligt bra. Det är en klubb som ligger mig otroligt nära hjärtat. När jag står här i dag så är jag väldigt nöjd. Det är nog bra för mig med någonting nytt. Det känns helt rätt .

Förutom VM-bronset i Frankrike har Linda Sembrant två mästerskapsmedaljer sedan tidigare, VM-brons 2011 och OS-silver 2016.