Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera spelare störs av skador – tränar själva

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LARNACA. Pierre Bengtsson, Pontus Jansson och Karl-Johan Johnsson står över dagens träning.

Bengtsson har fortsatt problem med en höft, Jansson har fått ett skott på foten och var hårt lindad under gårdagen.

- Pierre Bengtsson, Karl-Johan Johnsson och Pontus Jansson rehabtränar i dag. Små känningar men inget alarmerande, skriver landslagets pressansvarige Ester Kristiansson.

Sverige genomförde i dag sitt andra träningspass på Cypern inför ödesmatchen mot Rumänien i Bukarest på fredag. En vinst där och Sverige har säkrat en plats i EM-slutspelet 2020.

Gustav Svensson har anslutit från USA nu efter att ha vunnit MLS-titeln med Seattle Sounders. 

Bengtsson hoppfull till spel

Pierre Bengtsson saknades under gårdagens träning då han satt på träningscykeln i stället. Han missade FC Köpenhamns match i helgen på grund av en lättare känning i höften, men har goda förhoppningar om att kunna spela matchen mot Rumänien i Bukarest.

- Vi tror och hoppas att Pierre ska kunna spela, men vi får se hur det blir, sa förbundskaptenen Janne Andersson under gårdagens presskonferens.

Jansson avbröt träningen

Pontus Jansson tvingades att kliva av gårdagens träning efter att ha fått ett skott på foten Han kom tillbaka efter att ha lindat foten men deltog inget mer i spelet. När landslaget under onsdagen genomförde sitt andra fotbollspass på Cypern saknades tre spelare. 

Pierre Bengtsson, Pontus Jansson och Karl-Johan Johnsson stod över dagens träning.

Bengtsson har fortsatt problem med en höft, Jansson har en hårt lindan fot efter att ha fått en lättare stukning i går. 

Skadefritt i övrigt 

I övrigt är det en skadefri svensk trupp. Victor Nilsson-Lindelöf, som spelade hela matchen när Manchester United vann mot Brighton i helgen, är nu helt skadefri.

Han har haft problem med en tå tidigare.