Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Så länge blir Zlatan borta

Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK

Oroande besked för Zlatan Ibrahimović.

Enligt italienska uppgifter under lördagsförmiddagen har stjärnan drabbats av en lindrig skada och väntas kunna vara tillbaka om tre veckor.

Senare under dagen bekräftade Milan att svensken klarar sig undan operation – men  säger samtidigt att han behöver sex veckor för att återhämta sig.

Det var i förra helgens möte med Juventus Zlatan vred om knät och tvingades av planen skadad. Sedan dess har det varit oklart var anfallaren drabbats av för typ av skada och den har beskrivit som ”mystisk”.

Nu har svensken träffat samma läkare, Volker Musahl, som hjälpte till med hans knä i Pittsburgh 2017, för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen så fort som möjligt. 2017 krävdes operation, det ska inte behövas den här gången.

Italienska Sky rapporterade under lördagsförmiddagen att korsbandet har klarat sig. I stället handlar det om lättare problem gällande brosket i knät, som väntas ta tre veckor att återhämta sig ifrån.

Beskedet om Zlatan Ibrahimovic skada

Senare under dagen bekräftade Milan att svenske stjärnan slipper operation. Men de lämnar desto dystrare besked när det gäller rehabtiden. 39-åringen behöver sex veckor för att återhämta sig från skadan, uppger Milan.

Säsongen i Italien är, som tidigare rapporterat, alltså över för ”Ibra”.

När det gäller EM med Janne Anderssons landslag ser det också mörkt ut. Sverige startar gruppspelet den 14 juni mot Spanien, alltså om drygt fyra veckor. Därefter väntar Slovakien och Polen. Slutspelet drar i gång från och med den 26 juni med åttondelsfinaler.

Zlatan kommer behöva gå en kamp mot klockan för att återhämta sig till mästerskapet.

Förbundskapten Andersson tar ut den svenska EM-truppen på tisdag.