Franz Brorsson avbröt U21-landslagets träning Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFranz Brorsson avbröt U21-landslagets träning Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Franz Brorsson avbröt U21-landslagets träning Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

"Läkarna kommer kolla på honom flera gånger"

Publicerad

LUBLIN/STOCKHOLM. Mittbacken Franz Brorsson tvingades kliva av dagens träning.

Detta efter onormalt hög puls som inte gick ner.

- Jag fick kliva för att min puls inte ville gå ner, det var jättejobbigt, säger Brorsson till Fotbollskanalen.

Efter att Sverige kryssat i öppningsmatchen mot England så var truppen tillbaka i Lublin på lördagsförmiddagen.

Där genomförde man en lättare träning – men för Malmö FF:s mittbackstalang Franz Brorsson blev det ingen lyckad sådan. 

Han tvingades nämligen avbryta träningen under smålagsspelet, till följd av problem med pulsen.

 

LÄS ÄVEN: U21-stjärnan om petningen mot England: "Besviken"

Har varit sjuk under veckan

För Fotbollskanalen berättar Brorsson om händelsen:

– Jag fick kliva av för att min puls inte ville gå ner, det var jättejobbigt. Jag har varit förkyld i veckan, det kan bero på det.

På måndag väntar nästa match för de blågula, då man ställs mot hemmanationen Polen. Franz Brorsson spelade förvisso inte i matchen mot England, men målet är naturligtvis att han ska vara tillgänglig för spel om två dagar.

– Jag har pratat med vår läkare som säger att det inte är något dramatiskt, utan Franz har varit förkyld i veckan. Vi får ta det därifrån, säger presschefen Staffan Stiernholm till Fotbollskanalen.

"Det enda bekymret vi har"

Förbundskaptenen Håkan Ericson menar att det inte är någon jättegrej, men ändock ett litet bekymmer inför fortsättningen:

– Franz har varit förkyld och fick en reaktion när pulsen inte gick ner så han fick kliva av träningen. Det var ingen stor grej men är det enda bekymret vi har just nu. Det är ingen allvarlig sak men läkarteamet kommer att kolla på honom flera gånger under eftermiddagen och kvällen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag