Jordan Larsson med första landslagsmålet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DOHA/STOCKHOLM. Jordan Larsson satte sitt första A-landslagsmål. 

Nu drömmer han om en plats i EM-truppen. 

- Mycket kan hända fram till sommaren, säger Larsson. 

Sverige inledde matchandet under januariturnén med ett Moldavien-möte under torsdagskvällen.

Startelvan innehöll flera A-landslagsdebutanter: Hammarbys Darijan Bojanic, Rosenborgs Dino Islamovic, Häckens Gustav Berggren, Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic och Elfsborgs Jesper Karlsson.

Och den sistnämnde skulle ligga bakom det blågula ledningsmålet i första halvleken med en vacker prestation.

Jordan Larsson med första landslagsmålet

Jesper Karlsson tog sig fram på vänsterkanten, in i straffområdet där han vände bort en motståndarförsvarare och spelade vidare till Jordan Larsson som stötte in 1-0.

– Fantastiskt bra gjort av Jesper Karlsson, berömmer experten Hasse Backe i C More.

För Jordan Larsson innebar det första målet i A-landslaget. I 72:a minuten tvingades anfallaren bryta matchen med en skada på framsidan av låret. 

Sverige vann matchen med 1-0. Efteråt var matchvinnaren nöjd med målet och hoppades att skadan inte skulle vara allvarlig. 

– Vi har gjort lite tester och då kunde jag anspänna muskeln och förhoppningsvis är det inte så farligt, men man vet aldrig. De kan inte göra en bedömning på den så förhoppningsvis vet vi mer i kväll eller i morgon. 

- Vi får se vad de stämmer, säger han. 

Beskriv målet?

- Jag ser att Jesper kommer fram på kanten och söker en yta där ingen är. Då spelar han mig och då var det bara att sätta dit. 

Målformen håller i sig från Ryssland?

- Ja, det har blivit en del mål i Ryssland också. Det har gått lite tyngre för laget men jag har gjort bra i från mig i vissa matcher och hoppas fortsätta så. 

Det är hårt om platserna i EM-truppen men det kan finnas en öppning i anfallet, hur ser du på det?

- Ja, det är mycket möjligt att det är så. Jag tycker alla är väldigt bra och skulle någon annan ta den platsen så är det väl förtjänat på sitt sätt. Men sedan är det mycket som kan hända fram till sommaren, både för mig och för någon annan. 

- Vi får se vad som händer fram till sommaren. 


Sveriges startelva: Pontus Dahlberg - Joel Andersson, Anel Ahmedhodzic, Marcus Danielson, Adam Andersson - Daleho Irandust, Gustav Berggren, Darijan Bojanic, Jesper Karlsson - Jordan Larsson, Dino Islamovic.