Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jordan Larsson frälste U21 mot Georgien

Jordan Larsson avgör mot Georgien Foto: TV 12
Foto: TV 12

Drömmen om att försvara U21-EM-guldet lever i allra högsta grad för Sverige. Jordan Larsson avgjorde i sin debut med en minut kvar mot Georgien när Sverige vann med 3-2 i EM-kvalet.

– Det är en skön känsla att gå in i semester med, säger Jordan Larsson, som inte vågar ta ut en plats i OS-truppen, till TV12.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Sverige vann oväntat U21-EM-guld förra sommaren. Och det nya U21-landslaget har övertygat i kvalspelet till nästa sommars EM-slutspel.

Men i kväll satt det oväntat hårt inne mot Georgien på Rimnersvallen i Uddevalla.

Det började dock bra. Efter 27 minuter revs Gustav Engvall ner i offensivt straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Kristoffer Olsson var säker därifrån och gjorde 1-0 till Sverige.

Men åtta minuter senare kvitterade Bachana Arabuli till 1-1.

Efter det var det chansfattigt, men med en kvart kvar av ordinarie speltid tog Sverige ändå ledningen igen efter att Emil Krafth utnyttjat ett taffligt ingripande av motståndarmålvakten. Denne boxade ut bollen rätt till Sveriges högerback och Krafth drog snyggt in bollen i mål med ett volleyskott.

– Vilket mål, förmodligen kommer han inte göra det så många gånger i karriären. Han gör det fantastisk bra, skrattar Larsson i sändningen.

Men med två minuter kvar av ordinarie matchtid såg det mörkt ut igen. Då var det nämligen georgiern Otar Kiteishvilis tur att dra in ett volleyskott i mål.

Fick bara sex minuter på sig men avgjorde ändå

Men Sverige fick fira sist.

Jordan Larsson var på väg att bytas in med ungefär en kvart kvar av matchen men fick sätta sig på bänken igen när Sverige tog ledningen med 2-1.

Men efter Georgiens sena kvitteringsmål fick Helsingborgsanfallaren chansen att göra debut. Och han tog verkligen chansen.

Efter fem tilläggsminuter avgjorde Larsson matchen när han petade in bollen efter att motståndarmålvakten återigen gjort ett taffligt ingripande och tappat ut bollen framför honom.

– Som sagt det var väldigt viktiga poäng. Att vi kunde kämpa hela vägen in, det var fantastiskt. Det var en riktigt bra laginsats i dag, säger Jordan Larsson i sändningen.

Det är tufft att gå vidare till U21-EM från Sveriges jämna grupp. Ettan i gruppen går direkt till slutspelet och de fyra bästa av de nio tvåorna går till play-off.

Sverige är fortfarande obesegrat och har 16 poäng av 18 möjliga efter sex matcher. Kroatien har 18 poäng efter sju spelade matcher och Spanien har 13 poäng efter sex spelade matcher.

Alla lagen ska spela tio matcher i gruppspelet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!