Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jobbigt – inte ofta man är med om det”

Emil Forsberg om Janne Andersson: "Vad är grejen?"
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

VALLETTA/STOCKHOLM. Emil Forsberg punktmarkerades rejält av Malta under EM-kvalmötet. 

Den svenske mittfältaren menar att han sällan tidigare varit med om en liknande taktik.

– Det var jobbigt, säger Forsberg. 

Emil Forsberg stod för en imponerande insats i Sveriges 4-0-seger mot Malta i EM-kvalet, och efter matchen hyllades han av förbundskaptenen Janne Andersson.

– Han dansar fotboll där ute. Den spelglädjen och det engagemanget han visar. Det är riktigt roligt att se Emil där ute. Så pigg han har varit den här veckan, har jag aldrig sett honom.

Förbundskaptenen hade en diskussion med Forsberg i halvtid. 

– Vi hann inte prata färdigt. De punktade honom i första halvlek. Det vi pratade om var att inte hamna för centralt för tidigt. Skulle han gå in skulle han in väldigt tidigt, då kunde Robin eller Mackan löpa ut. Det var det jag ville ta individuellt. Vi var helt överens. Vill man ha mycket boll springer man och jagar hela tiden. I andra hittar han ytan hela tiden.

Emil Forsberg om punktmarkeringen

Emil Forsberg vittnar själv om att det svenska spelet fungerade bättre i den andra halvleken. Möjligen satte Malta-spelaren Rowen Muscats ständiga punktmarkering griller i huvudet på den svenske mittfältaren under matchens inledning. 

– Det var jobbigt. Jag sa det till domaren. Jag skulle slå en frispark, då följde han med mig till bollen. Jag frågade domaren: Ska han slå frisparken? 

Forsberg menar att han efter ett tag lyckades anpassa sig efter Maltas oväntade taktik. 

– Det är inte ofta man är med om det, men man får försöka röra sig lite smart och skapa ytor åt andra. Jag förstod det direkt, han tittade direkt vart jag var. Jag förstod direkt att den här grabben ska följa efter mig nu. Men det är roligt med det också, att få nya utmaningar. Man får försöka ställa till det i skallen lite för dem. Jag gick upp som forward en gång, han följde med då också. Man försöker röra till det lite. Det tog lite tid för oss att komma in i det.