Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jobbade som servitör: Går rakt in i startelvan

Emil Forsberg - vänstermittfältare i Sverige. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Rumänien

Han lämnade Rumänien som sexåring.

Och så sent som för ett par år sen jobbade han som servitör i Italien.

När startelvan inför ödesmatchen mot Sverige släpptes fanns ett stort utropstecken: Superdoldisen och debutanten Vasile Mogos, 27.

Rumänien har chansen att passera Sverige i jakten på EM-platsen.

Vad som krävs? Tre poäng i Bukarest.

Det rumänska laget är inte helt skadefritt och förbundskapten Cosmin Contra tvingas till en chockartad förändring i backlinjen. När startelvan inför Sverigemötet släpptes kunde de rumänska tidningarna konstatera:

Den innehöll en jätteöverraskning.

Vasile Mogos tar högerbacksplatsen i stället för Romario Benzar. 

Vad som är så speciellt med Mogos? Han har aldrig spelat en landskamp tidigare.

Jobbade som servitör - började gråta

Den 27-årige försvararen lämnade Rumänien med sin familj som sexåring och fick sin fotbollsfostran i akademin i San Damiano. Han är således uppvuxen i Italien och har aldrig representerat ett rumänskt klubblag.

Eller landslag för den delen. Förrän nu.

Mogos representerar den italienska Serie B-klubben Cremonese, men jobbade så sent som för ett par år sen inom restaurangbranschen. Landslagsfotboll vågade han inte ens drömma om.

– Jag jobbade som servitör och på en vingård innan jag blev proffs. Då var jag 20 år gammal. När jag fick höra att jag blivit uttagen i det rumänska landslaget började jag gråta. Jag kunde inte tro på det, har Mogos sagt enligt den rumänske fotbollsjournalisten Emanuel Rosu. 

 

LÄS MER: Stor guide: Så tar sig Sverige till EM 2020