Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jesper Karlström hyllas efter intervjun i C More

Zlatan: ”Jag hade behövt en minut med Janne”
Foto: C More

Jesper Karlström delade sina tunga känslor efter att ha orsakat straff i förlustmatchen mot Polen. 

Nu hyllas han efter C More-intervjun. 

– Han står upp rakryggad och svarar på varenda fråga, säger experten Kim Källström. 

Den andra halvleken var bara några minuter gammal när Grzegorz Krychowiak gick omkull i straffområdet, efter en tackling från Jesper Karlström. 

Robert Lewandowski gjorde mål på straffen och uppförsbacken var ett faktum för Sverige, som till slut förlorade med 2-0 och missar VM i Qatar. 

Experten Kim Källström konstaterade att Jesper Karlström inte riktigt hade koll på situationen när han gav sig in i duellen. 

– Det är klart att det är en onödig straff att dra på sig, det är vad det är men effekten av den blir enorm, säger han i C More. 

Jesper Karlström om besvikelsen

När Karlström intervjuades av C More efter matchen medgav mittfältaren att han var ”sjukt besviken”. 

– Jag uppfattar det lite sent, vi krokar i varandra och båda ramlar. Min första känsla var att det var att vi krokade ihop och att båda ramlade. Men det kanske var straff. Det är tyvärr sånt som händer och är en del av fotbollen. Det är jävligt tråkigt men man får försöka ta sig igenom det, säger han. 

Om sin egen insats sa han:

– Den var väl okej. Men det spelar inte så stor roll, Man är mest besviken över att vi åkt ut. 

– Det är svårt att analysera spelet så, det är mycket tryck. Det är tufft och små marginaler. Det har varit jävligt kul att ha fått vara här första gången och få träna och spela med så här duktiga spelare. 

Den tidigare Djurgårdsspelaren hade inte något längre samtal med förbundskaptenen Janne Andersson direkt efter matchen. 

– Han gav mig bara en klapp. Det finns inte så mycket att säga. Det är en del av fotbollen. Står man inte ut med såna här grejer och tar sig vidare från det kan man göra nåt annat. 

Källströms hyllning efter intervjun

När C More klippte tillbaka till studion tog Kim Källström till orda. Och han var imponerad över hur 26-åringen hanterade intervjun efter den tuffa straffsituationen. 

– Han ställer sig rakryggad och svarar på varenda fråga och står upp tar det här som en sann landslagsspelare som att han aldrig gjort annat. Det finns många som gömmer sig i det här läget man han tittade sanningen rakt i vitögat, säger Källström. 

Det här var Jesper Karlströms första landslagssamling i tävlingssammanhang, och hyllades för sitt inhopp mot Tjeckien. 

– Han ska verkligen vara nöjd med samlingen och visar att han är med och utmanar om mittfältsplatserna, säger experten Lotta Schelin i C More. 

"Enormt besviken – straffen känns billig"
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset