Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finalen ställs in – nu vill Sverige ändra reglerna

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Klockan 19.30 på onsdagskvällen skulle Sverige spela final i Algarve cup mot Nederländerna.

Men nu ställdes matchen in.

Anledningen?

Ett oväder som drabbat södra Portugal.

– Det är tråkigt, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson. 

"Ett totalt antiklimax", skriver Kosovare Asllani på Instagram. 

I och med måndagens seger mot Ryssland blev Sverige klart för final i Algarve cup. Väl där skulle Sverige kunna få revansch på Nederländerna efter uttåget ur sommarens EM.

Matchen skulle börjat 19.30, men en kvart efter utsatt avsparkstid hade matchen fortfarande inte börjat. Anledningen var det kraftiga kraftigt regn som drabbat södra Portugal.

– Det regnar något kopiöst, meddelade landslagets pressansvarige Fredrik Madestam.

Och drygt 20 minuter efter utsatt avsparkstid kom beskedet - det blir ingen final. Regnet satte stopp. 

– Det är tråkigt. Men vi kan inte påverka det något överhuvudtaget. Det var uppenbart. Vi har avbytarbås som blåser bort, regnet ska fortsätta i flera timmar, så det var ganska uppenbart att det inte gick att spela, säger Peter Gerhardsson. 


https://www.instagram.com/p/BgCOvzDgGbF/

Oväder stoppar landslagets final

Sverige flyger hem redan i morgon bitti, och därmed blir det ingen final för Peter Gerhardssons landslag. I stället kommer Sverige och Nederländerna att dela på turneringssegern i 2018 års upplaga av Algarve cup. 

Under dagen spelades tre placeringsmatcher i Algarve cup. Men regnet tvingade arrangören att ställa in samtliga matcher som skulle spelats 18.30, däribland Sveriges final. Till nästa år efterlyser Peter Gerhardsson en förändring av turneringsupplägget för att undvika ett liknande scenario. 

– Kanske ska man lägga matcherna tidigare på dagen. De tre tidigare matcherna på dagen spelades ju, och hade man lagt finalen tidigare på dagen hade man på så sätt haft en möjlighet att spela senare eller byta spelort. Men det får man väl ta med sig nästa år, säger han. 

Asllani: "Ett antiklimax" 

På Instagram uttrycker den svenska stjärnan Kosovare Asllani sin besvikelse över den inställda matchen. 

"Ett totalt antiklimax att vår Algarve cup-final ställdes in. Vi var förberedda och ville verkligen spela, men förstod att det skulle bli svårt sett till förhållandena. Jag är stolt över laget och riktningen vi rör oss i", skriver Kosovare Asllani på Instagram.