Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteaffären är klar: ”Vi är mycket nöjda”

Robin Quaison och landslaget ska kvala till VM.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
SHL kommer att kunna ses i Dplay.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Från och med nästa höst visas även Champions League i C More.Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX/SHUTTERSTOCK

SHL, Champions League och all landslagsfotboll på herrsidan i Dplay.

Det blir verklighet efter Discovery Networks jättevärvning från Telia, som innebär att de kan visa C Mores sportutbud.

”Det är en viktig affär för oss”, skriver Jessica Linnman, tillfällig kommunikationsdirektör, i ett sms.

Discovery Networks tog över de allsvenska rättigheterna.

Nu kommer nästa dråpslag för C More. I dag blev det klart att Discovery Networks har köpt så kallade OTT-rättigheter, operatörsoberoende tjänster, av Telia.

Något som innebär att man, utöver bland annat allsvenskan och OS, kommer kunna erbjuda sina kunder hela C Mores sportutbud i sin streamingtjänst Dplay.

– Vi är mycket nöjda med att ha nått en överenskommelse med Telia om detta populära innehåll som blir ett bra komplement till Dplays redan starka utbud, säger Discovery Swedens vd:n Nicklas Norrby i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi äger redan de exklusiva rättigheterna till bland annat OS, allsvenskan och superettan i fotboll och när Dplays kunder nu får möjlighet att se även SHL och landskamper i fotboll hos oss, blir Dplay en ännu mer attraktiv plattform för marknadens bästa underhållning.

Klart: C Mores utbud i Dplay

C More sitter på rättigheterna till bland annat SHL, hockeyallsvenskan, VM-kvalet i fotboll och La Liga, Dessutom tar man över Champions League från Viasat från och med nästa säsong.

Det är dock oklart när C Mores sportutbud kommer att bli tillgängligt för Dplay-abonnenterna.

”Vi ser över paketeringen just nu och återkommer med pris och lanseringsdatum”, skriver Discovery Networks tillfälliga kommunikationsdirektör Jessica Linnman i ett sms till SportExpressen som fortsätter:

”Det är en viktig affär för oss. Vi fortsätter att utveckla Dplay som en attraktiv tjänst som erbjuder den bästa underhållningen och de mest eftertraktade sporträttigheterna. Det här betyder att vi kan erbjuda våra kunder TV4 medias populära innehåll som ett perfekt komplement till vårt eget starka utbud”.

 

Dplays och C Mores rättigheter

Dplay

 

■ OS till och med 2024

■ Allsvenskan och superettan till och med 2025

 

TV4/C More

 

■ SHL och hockeyallsvenskan till och med 2023/2024

■ Champions League från och med 2021/2022

■ EM 2021 för herrar (med SVT)

■ EM 2022 för damer

■ VM 2022 för herrar (med SVT)

■ VM-kvalmatcher och Nations League

■ La Liga till och med 2025/2026

■ Serie A till och med 2021/2022