Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jansson ser ut att starta mot Finland

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

DOHA. Robin Jansson ser ut att få göra A-landslagsdebut på tisdag. 

När Janne Andersson matchade startelvan mot Finland på dagens träning i Doha bildade Jansson mittlås tillsammans med Sotirios Papagiannopoulos. 

- Jag har jobbat hårt för att ta mig dit jag är i dag, säger han. 

Robin Jansson nickade hem SM-guldet till AIK genom sitt 1-0-mål mot Kalmar. Han värvades till klubben efter att "Gnaget" fått en skadehärva på försäsongen. Då gick mittbacken från att jobba halvtid på en fabrik och spel med Oddevold till ett tvåårskontrakt med AIK, som alltså slutade med SM-guld. 

Jansson kan få starta mot Finland 

Nu är han med på Januariturnén i Doha, Qatar. Och ska man döma av lördagens träning, där Janne Andersson till viss del matchade den tilltänkta startelvan, så gör Jansson A-landslagsdebut mot Finland på tisdag. 

FCK:s Sotirios Papagiannopoulos och Jansson bildade mittbackspar i vad som såg ut att vara en tilltänkt backlinje. Där spelade också Jonathan Augustinsson och Joel Andersson.

"Har alltid kört 100 procent 

Förbundskapten Janne Andersson bytte en del under tvåmålsspelet men "Sotte" och Jansson spelade tillsammans under större delen av träningen och allt talar för att AIK:s succéspelare går in från start. 

- Det känns bra hedrande att vara här. Skönt att få komma i gång nu. Jag har jobbat hårt för att ta mig dit jag är i dag och har fått god hjälp av AIK som har stöttat mig fantastiskt under säsongen.  

- Jag har kört 100 procent och gett allt och jobbat hårt för att ta mig dit jag är i dag. Jag försöker leva i nuet. Allt handlar för mig att leverera här och nu.

TÄNKBAR SVENSK STARTELVA MOT FINLAND

Jacob Rinne 

---

Joel Andersson 

Sotirios Papagiannopoulos

Robin Jansson 

Jonathan Augustinsson 

---

Hosam Aeish, 

Simon Tibbling 

Alexander Fransson

Daleho Irandust 

---

Alexander Jeremejeff 

Kalle Holmberg