Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Jansson: Det stannar mellan mig och tränaren

Publicerad

Han har gjort dundersuccé i Leeds.

Ändå petades en besviken Pontus Jansson i toppmötet mot Brighton.

- Jag fick en förklaring men det stannar mellan tränaren och mig, säger Jansson.

Leeds United är med i toppen av The Championship och slåss om en uppflyttning till Premier League.

Pontus Janssons succé är en starkt bidragande orsak till det.

Den svenske mittbacken har blivit extremt populär bland fansen med sin uppoffrande speltid och belönades i förra veckan med en plats Årets lag i The Championship.

Ändå petades han i senaste matchen mot Brighton.

Varför?

Det vill svensken inte avslöja.

- Det stannar mellan mig och tränare. Det var tränarens beslut och det är bara att acceptera. Självklart är man besviken för man vill alltid spela men jag står bakom laget och tränare till 100 procent.

- För min del är det bara att hoppas att jag är tillbaka och spelar nästa match, säger Jansson.

Försvarar Monk efter uttalandet

Tränares uttalande om att han gjorde vad som var bäst för laget och truppen vittnar om att det kanske låg något annat bakom petningen än rent sportsliga delar. Har du misskött dig?

- Nej, absolut inte. Det är inget sådant. Jag fick en förklaring men den stannar mellan mig och tränaren. Jag ger alltid allt för laget och sedan är det klart att det man blir besviken när man inte får spela.

- Men Gary Monk (tränaren) har betytt mycket för mig och utvecklat mig både som person och på planen. Han har fått mig att mogna på många plan, säger Jansson.

Drömmer in om Premier League?

- Ja, det är klart vi gör det. Det har gått fantastiskt bra för laget och nu när vi vann mot Brighton skiljer det åtta poäng. Åtta poäng är inte mycket i The Championship och det kan gå fort. Gör vi vårt och vinner våra matcher har vi en stor chans att gå upp.

- Det såg ut som om Newcastle och Brighton hade dragit i väg men nu har de förlorat samtidigt som vi har vunnit.

 

 

"Får äta billigare"

Hur märker du av din popularitet i Leeds och hos fansen?

- Man får kanske äta lite billigare på restaurangerna.

Det blir många selfies med fans när du går på stan?

- Ja, det är så klart det blir det. Men det blev det i Torino också. Det är bara kul. Jag trivs väldigt bra i staden och med supportrarna. Det är enorm skillnad nu mot för när jag kom. Nu är det fullsatt på matcherna och ett rejält drag kring laget eftersom vi kan gå upp i Premier League.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag