Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jansson: ”Det är en fantastisk spelare”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter förlusten mot Frankrike väntar Portugal.

Blågults Robin Quaison ser fram emot utmaningen.

– Vi är redo, säger anfallaren.

Sverige ställs mot Portugal i kväll i Nations League. Efter förlusten mot Frankrike senast vill Robin Quaison att Blågult studsar tillbaka direkt.

– Det blir en tuff match. Vi är redo och det ska bli kul, säger Mainz-anfallaren.

Mot Portugal kommer Marcus Berg att bära lagkaptensbindeln och Quaison hyllade lagkamraten stort inför tisdagens möte.

– Vi såg mot Frankrike att Berg var en av våra bästa spelare. Han är bra på att suga in bollar, skarva vidare och han gjorde det väldigt bra. Berg skapar mycket ytor för mig och under EM-kvalet kunde jag utnyttja det genom att göra mål. Alla vet om Bergs kvalitéer, säger han.

Finns det utrymme för ett större mod i det offensiva spelet?

– Ja, självklart. När vi möter sådant här motstånd har vi inte bollen lika mycket som vi brukar, då kan man bli ängslig och stressa, så vi behöver ha ett större lugn med bollen. Mot vissa motstånd dominerar vi och skapar chans efter chans. Men vi måste jobba på lugnet mot stornationerna.

”Ronaldo en fantastisk spelare”

Även mittbacken Pontus Jansson ser fram emot att mäta sig med en till stornation.

– En tuff match, vi stod upp bra mot Frankrike och vi sa innan samlingen att vi har två tuffa matcher. Liknande matchbild i morgon och liknande spelare. Jag hoppas vi kan stå upp bra, säger ”Ponne”.

På frågan hur det svenska försvaret ska hantera Cristiano Ronaldo svarar han.

– Man förbereder sig oavsett vem man möter. Det viktigaste vi har är det kollektiva och försvara bra, använda mittfältet och anfallarna och då blir det lättare för individerna. Vi vet vad Ronaldo är bra på, det är en fantastisk spelare.