Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes specialplan: Victor är med på det

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Janne Andersson planerar att spela Victor Nilsson Lindelöf som ytterback mot Rumänien och Färöarna. 

Samtidigt rapporteras det från England att mittbacken är skadad - och missar torsdagens Europa League-match mot Partizan Belgrad

– Enligt egen utsago är han fysiskt bättre än någonsin, säger Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut årets sista landslagstrupp. I den fick både Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski plats.  

En som lämnat återbud är Emil Krafth, detta på grund av att högerbacken väntas bli pappa under samlingen. För att täcka upp för honom berättar Janne Andersson att han har en plan.

– Med Victor Nilsson Lindelöf. Det gör han med glädje. Då känner jag att vi har täckt på den positionen, säger han på presskonferensen. 

Han förklarar vidare:

– När jag ska ta ut den här truppen så tittar jag på alla positioner och ser att vi har en mittback som har spelat högerback i stora delar av sin karriär. Det blir naturligt. Jag har pratat med Victor så att han är med på det. Det gör han absolut. Sen hoppas vi att Mikael Lustig är hel och frisk.

Lindelöf saknades på träning

Samtidigt som Janne Andersson förkunnar sina ytterbacksplaner inför samlingen kommer rapporter från England som gör gällande att Lindelöf var med på Manchester Uniteds träning under onsdagen, och att försvararen inte spelar i Europa League-matchen mot Partizan Belgrad.  

Detta på grund av känningar i ryggen, en skada som han tidigare missat spel på grund av.

– Jag pratade faktiskt med honom så sent som i går, och han känner sig starkare än någonsin, säger Janne Andersson när han får frågan om Lindelöfs skadestatus.

– Däremot har han haft problem med en tå förra veckan som blev infektioner, sedan kan han väl ha fått ont i ryggen i dag då, men totalt sett känner han sig i väldigt bra form så jag känner mig inte ett dugg orolig med Victor. Enligt egen utsago är han fysiskt bättre än någonsin.

HELA EM-KVALTRUPPEN

MÅLVAKTER:

Karl Johan Johnsson

Kristoffer Nordfeldt

Robin Olsen

 

FÖRSVARARE:

Pierre Bengtsson

Riccardo Gagliolo

Andreas Granqvist

Filip Helander

Pontus Jansson

Mikael Lustig

Victor Nilsson Lindelöf

Marcus Danielson

 

MITTFÄLTARE/ANFALLARE:

Sebastian Andersson

Marcus Berg

Albin Ekdal

Emil Forsberg

John Guidetti

Alexander Isak

Dejan Kulusevski

Sebastian Larsson

Kristoffer Olsson

Robin Quasion

Ken Sema

Gustav Svensson

Mattias Svanberg

Muamer Tankovic