Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes löfte: ”Det ska bli jätteroligt”

Janne Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Alexander Isak, 20.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dejan Kulusevski, 19.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Mattias Svanberg, 20.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Sverige är redan klart för EM.

Då kommer Janne Andersson med ett löfte.

Räkna med att flera svenska talanger får chansen mot Färöarna.

– Det känns jäkligt kittlande, säger Andersson.

När Janne Andersson presenterade sin landslagstrupp inför matcherna mot Rumänien och Färöarna var det framför allt två namn som stack ut.

Serie A-proffsen Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg.

Den förstnämnde är med i en svensk A-landslagstrupp för första gången någonsin och 19-åringen, som har gjort stor succé i Parma under hösten, kan mycket väl få speltid på måndag mot Färöarna.

– De spelar i Serie A och är väldigt bra redan. De har en atletism och en power att agera som är väldigt häftig för deras ålder. De är med för att de är tillräckligt bra att spela oavsett när det är, säger förbundskapten Janne Andersson.

Även Alexander Isak lär ligga bra till.

I och med segern mot Rumänien är Sverige som bekant redan kvalificerat för EM-slutspelet, vilket öppnar för en hel del förändringar i startelvan.

Janne Anderssons löfte: 

Förbundskaptenen sticker inte under stol med att det kommer bli ett helt annat svenskt landslag som ställer upp på Friends arena.

– Det är ett antal unga spelare som trycker på rejält och några av dem kommer att få spela på måndag. Jag kommer använda den matchen till att spela spelare som inte har spelat så mycket innan. Det är en tävlingsmatch som vi ska vinna, det är inte så att jag underskattar matchen på något sätt men däremot får jag se ett antal andra spelare som får komma ut och visa upp sig, säger Janne Andersson.

Han fortsätter:

– Det känns jäkligt kittlande. Jag tycker vi har en stabilitet och struktur i hur vi spelar. Det visar de här sista tre matcherna tydligt. Vi ska vinna. Vi får se ett antal andra spelare och flera av de unga spelarna. Det ska bli jätteroligt.

 

TV: Svenska hjältarna efter EM-biljetten