Sveriges förbundskapten, Janne Andersson. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNSveriges förbundskapten, Janne Andersson. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Sveriges förbundskapten, Janne Andersson.  Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
En lycklig Mikael Lustig firar Sveriges avancemang. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNEn lycklig Mikael Lustig firar Sveriges avancemang. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
En lycklig Mikael Lustig firar Sveriges avancemang.  Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jannes ilska efter Sveriges jättebragd

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Sverige är klart för VM och Mino Raiola har sagt att han gärna levererar Zlatan Ibrahimovic till VM-laget i Ryssland. 

Men Janne Andersson ville inte prata om den Zlatan efter avancemanget. 

– Vi har ett lag som har utrett en bragd under det här kvalet. Prata för tusan om spelarna som har utfört det här, säger Andersson. 

 

Efter uttåget ur EM i Frankrike 2016 så slutade Zlatan Ibrahimovic i det svenska landslaget. 

Men ju närmare Sverige har tagit sig ett avancemang till VM i Ryssland, desto mer har det spekulerats i om Zlatan kommer att göra comeback i Blågult. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

Direkt efter 0-0-matchen mot Italien, där Sverige bokade en plats i mästerskapet nästa sommar, så hälsade Zlatans agent Mino Raiola att han gärna ser Zlatan i Ryssland. 

"Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen", skriver han i ett sms. 

Janne Anderssons ilska efter Zlatanfrågan

Men förbundskapten Janne Andersson ville inte prata om Zlatan Ibrahimovic vara eller inte vara i landslaget på presskonferensen efter matchen. 

Tog alla andra större ansvar för att Zlatan inte var med?

– Jag jämför aldrig med hur det var tidigare och kommer inte att göra det i dag heller. När man spelade med Zlatan gjorde man på ett sätt med en väldigt skicklig spelare, nu slutade han och då fick vi göra på ett annat sätt.

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Därefter frågade en italiensk journalist om Andersson kommer att ringa Zlatan nu. 

Då röt Andersson i från. 

– Det är helt underbart. Vi har ett lag som har utrett en bragd under det här kvalet. Prata för tusan om spelarna som har utfört det här.

Anderssons ilska mot de italienska journalisterna

Det var inte det enda som retade upp Andersson under presskonferensen. Flera italienska journalister pratade högljutt med varandra och någon svarade dessutom i telefon. 

https://twitter.com/DaniellaMatar/status/930202320113164290

Det tolererade inte den svenska förbundskaptenen. 

– Väldigt ohyfsade är de. Det är helt otroligt. Respektera oss eller lämna rummet, säger han. 

Anderssons hyllning efter avancemanget

Sen berättade han om sina känslor över det han och hans lag åstadkommit. 

– Från mitt perspektiv är det väl… om man någon gång kan säga att ett lag kan personifiera vad ett lag kan åstadkomma. De här killarna har verkligen personifierat det här. Många är hjältar som har jobbat bra under hela kvalet, men också jätteglad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag