Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jannes hyllning till Sema efter succén

Janne Andersson på plats i Doha. Foto: BILDBYRÅN
Ken Sema. Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

DOHA. Ken Sema har spelat åt sig en ordinarie plats i Watfords startelva - och gjorde sitt första mål  i Premier League. 

Nu hyllas han av förbundskapten Janne Andersson.

– Jätteroligt för Ken och det ska bli kul att fortsätta följa honom, säger han. 

Det har lossnat rejält för förre Östersundsspelaren Ken Sema i England. I onsdags slog han till med sitt första Premier League-mål mot Bournemouth. En långboll nådde mittfältaren, som tog emot bollen med låret och sedan skickade han in karriärens första Premier League-mål med vänsterfoten. 25-åringen har nu gjort fem matcher från start på kort tid i Watford och stått för ett mål och två framspelningar. 

Fem starter på kort tid

Under landslagets januariturné hyllades Sema av förbundskapten Janne Andersson. 

- Jag pratade med Ken senast i jul för att stämma av läget och han trivs som fisken i vattnet. Då hade han kommit i gång och spelat några matcher och sedan var det kul att han fick sätta dit den med vänstern här senast. 

- Vi följer honom och ju fler av våra spelare som spelar i de bästa ligorna och tar en ordinarie plats, desto bättre är det för mig som förbundskapten. Så det ska bli jättekul att fortsätta följa honom. 

Jag antar att han är högaktuell för kommande landskamper här i vår?

- Den truppen tar vi ut senare, säger Janne Andersson med ett flin. 

Ken Sema har tidigare varit med på landslagets Januariturné och har även varit med i den "riktiga" landslagstruppen. Men mittfältaren petades i sista stund ur den trupp som Janne Andersson tog med sig till VM-slutspelet i Ryssland.