Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jannes frågetecken: ”Jag har ett par funderingar”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

En viktig EM-kvalmatch väntar mot Norge.

Då ha Janne Andersson ett par frågetecken att räta ut i startelvan.

– Jag kan erkänna att jag har funderingar den här gången, säger han.

Sverige och Norge möts i EM-kvalet på söndagen. På förhand är det en laddad match mellan två grannationer och Blågult har respekt för motståndet.

– Norge har ett intressant lag med många yngre killar som kommit upp. Jag ser fram emot att spela den, vi är starka på Friends arena, säger Andreas Granqvist.

”Kan erkänna att jag har funderingar”

Janne Andersson håller med och ser likheter med det svenska laget.

– Går man tillbaka ett antal år var det Drillo-inriktat med jäkla mycket löp och duellspel. Idag tycker jag att lagen spelar mer likt Sverige, vi är lika i grunderna och mentaliteten. Jag har stor respekt för norsk fotboll, säger förbundskaptenen.

Men han har ännu inte bestämt sig för vilket lag han mönstrar. 

Senast mot Färöarna vilades Emil Forsberg och i hans frånvaro fick Robin Quaison chansen som yttermittfältare och gjorde mål. Samtidigt gjorde Isak sin första match från start i kvalet och noterades för två mål. 

Janne Andersson medgav på presskonferensen att han ännu inte bestämt sig kring hur han formerar laget mot Norge.

– Jag har inte bestämt mig kring en startelva. Jag bestämmer mig under eftermiddagen. Spelarna får laget efter middagen, svarar Janne Andersson på SportExpressens fråga.

Det är många formstarka spelare offensivt, hur ser du på konkurrenssituationen?

– Jag tycker det är jätteroligt. Jag processar det här väldigt noga tillsammans med mina närmsta kolleger. Det är alltid tufft med laguttagningar, det är inte första gången, jag kan erkänna att jag har funderingar den här gången. Det är inte första och inte sista gången.

Vad beror det på att spelarna oftast är formstarka i landslaget?

– Inför varje samling brukar det vara rörigt. Jag är väldigt trygg i när vi väl samlas och får spelarna på plats, så brukar det se bra ut när vi är framme vid match. Vi har haft skador på nyckelspelare, Granen och Vigge var borta i juni, då spelade Filip Helander och Pontus Jansson. Vårt sätt att jobba har satt sig tydligt, jag tror att spelarna känner sig trygga när de kommer hit. 

Janne Andersson hyllar Berg

När Sverige bortabesegrade Färöarna med 4-0 fick Marcus Berg och Alexander Isak starta på topp. Berg har fått utstå en hel del kritik för att han inte gjort tillräckligt många mål i landslaget på slutet, men trots det har Janne Andersson ett stort förtroende för honom.

– För det första har han varit skadefri, det är en viktig del. Det är en väldigt pålitlig spelare. Tittar man första tre åren när han spelade var han viktig med Ola Toivonen. Det Mackan har, som är viktig i vårt spel, är att vi har en helhet. Han är taktisk disciplinerad och det ställs stora krav på våra anfallare. Marcus är en av våra anfallare som uppfyller det på ett väldigt bra sätt. Helheten har varit bra, därför har han spelat.

Så här kan Sverige ställa upp mot Norge:

Robin Olsen (MV)

 

-

 

Mikael Lustig

 

Victor Nilsson Lindelöf

 

Andreas Granqvist (K)

 

Pierre Bengtsson

 

-

 

Robin Quaison

 

Sebastian Larsson

 

Albin Ekdal

 

Emil Forsberg

 

-

 

Alexander Isak

 

Marcus Berg