Jannes brandtal – försvarar spelarna

Jannes brandtal: "Inte perfekt än"
Janne Andersson.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Försvarade spelarna.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige fick kritik för sin första halvlek då de var utspelade av Grekland. 

Men förbundskapten Janne Andersson tog spelarna i försvar på presskonferensen inatt.

– Vi har vunnit tre av fyra matcher i höst och satt oss i ett bra läge, säger han. 

Sverige kom undan med blotta förskräckelsen i första halvek. Då hade Janne Andersson fått se sitt lag bli utspelat av Grekland, som haft ett skott i stolpen och ribban. Men efter 2-0-segern var förbundskaptenen nöjd och tog sina spelare i försvar under presskonferensen sent i går kväll. 

– Jag är helt övertygad om det jag sa innan. Att vi har ett nytt lag. Jag har inte elva debutanter, många har varit med tidigare, men som lag sett är det ett nytt lag. Jag jämförde med ett allsvenskt lag och ett allsvenskt lag som jag följer är IFK Norrköping, eftersom jag varit där tidigare och jag tycker det är roligt. De har en ny tränare i år, Rikard Norling. Han har haft januari till och med mars på sig att träna med det laget fem-sex gånger i veckan och säkert spelat tio matcher innan allsvenskan börjar. Sedan går det två omgångar in i allsvenskan och då hörde jag någon som analyserade deras sätt att spela och sa att; nu börjar man se vad Rikard vill få ut av sitt lag. 

- Det är svaret på den här frågan också. Det är jättesvårt att spela ihop ett nytt landslag med tanke på de tillfällena vi har och att inte allt funkar då, säger Andersson. 

Han fortsätter: 

- Det är en gruppdynamik som funka perfekt så det är jättesvårt. Därför är det ingen överraskning att allt inte bara rullar på. Men, sedan får vi lära oss av det här och hittar vägen framåt. Men med Aten-matchen bakom oss och med spelare som inte spelat ihop så mycket har vi sex poäng på den här samlingen och det tycker jag är jättebra.

Kan säkra VM-biljett innan sista matchen 

Sverige leder nu gruppen två poäng före Spanien. Vilket gör att Blågult kan säkra en VM-biljett om laget vinner mot Georgien i november samtidigt som Spanien tappar poäng borta mot Grekland. Då blir matchen mot Spanien i Sevilla i den sista omgången betydelselös. 

– Vi har vunnit tre av fyra matcher i höst. Jag hoppas alla som såg den här matchen förstår att Grekland är bra. Det är ett bra fotbollslag. Jag är nöjd med sex poäng sammantaget på den här samlingen. vi har satt oss i ett bra läge, det har vi gjort, säger Andersson. 

”Får för lite att jobba med”

Förbundskaptenen försvarar också Alexander Isak och Robin Quaisons något trubbiga samarbete i anfallet. 

– I dag tycker jag att dom får för lite att jobba med. Så många löpningar Quaison tar i första halvlek för att trycka ned dom.. det är otacksamt att vara anfallare i den här matchen. De har inte spelat så våldsamt mycket ihop och man behöver tid för att spela ihop sig. Det finns större potential i det här anfallsparet.