Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne berättar om mardrömsbeskedet

Janne Andersson.
Foto: SVT
Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic är skadad – och kommer inte ingå i Janne Anderssons EM-trupp. 

I SVT:s Morgonstudion berättar förbundskaptenen om det tunga samtalet han fick från stjärnan. 

– Jättetråkigt. Vi spelade två matcher med honom och det kändes hoppfullt, säger Andersson.

Under kvällen presenterar Janne Andersson 26 spelare som kommer att spela sommarens EM för Sverige. 

Zlatan Ibrahimovic gjorde nyligen comeback i landslaget, men ådrog sig en skada under inledningen av maj under en Serie A-match mot Juventus. Rapporterna var till en början hoppfulla om att skadan var lindrig. 

Men under söndagen kom mardrömsbeskedet: Zlatan missar EM efter en knäskada. 

Janne Andersson var under tisdagsmorgonen med i SVT:s Morgonsstudion och berättar om samtalet från stjärnan. 

”Det kändes hoppfullt”

– Det var bra, om det nu kan bli bra utifrån perspektivet att han meddelar att han behöver rehab i sex veckor. Tråkigt tyckte han, tråkigt tyckte jag och vi alla. Vi spelade två matcher med honom och det kändes hoppfullt. Men det är en del av fotbollen, säger Andersson och fortsätter: 

– Med åren lär man sig att bli ganska krass i de här frågorna. Det händer nästan alltid något, några skador. Jag har inte gjort mer än att konstaterat att det är jättetråkigt. Men vi har spelat utan Zlatan innan och gjort det bra.

Andreas Granqvist är ett stort frågetecken kring kvällens EM-uttagning. Mittbacken har haft stora skadeproblem under det senaste året, och har inte övertygad under de matcher han spelat med Helsingborg under säsongen. 

– Andreas har varit skadad tyvärr och han har inte dagsformen i dag för att ta en plats, men han har andra egenskaper i sitt ledarskap. Vi kommer vara inlåsta i en bubbla förhoppningsvis länge. Hur vi har det tillsammans, hur vi funkar, den delen... Det är viktigt att spelare och ledare tillför energi, säger Andersson. 

Mästerskapet inleds den 11 juni och Sverige ställs mot Spanien, Slovakien och Polen.