Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne om mötet: ”Ville reda ut det”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: GABRIELE MENIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Janne Andersson träffade Zlatan Ibrahimovic för att ”reda ut mellanhavanden”. 

I C More berättar förbundskaptenen om hur mötet kom till – men avslöjar ingenting om vad som sades mellan honom och Zlatan. 

– Det man pratar om mellan fyra ögon behåller man mellan fyra ögon, säger Andersson. 

Det var efter en intervju i Aftonbladet, där Zlatan Ibrahimovic öppnade upp för en återkomst till det svenska landslaget, som Janne Andersson undersökte möjligheterna att få till ett möte med den svenske stjärnan. Förbundskaptenen har tidigare menat att han inte kan förhålla sig till Ibrahimovic eftersom han meddelat att tiden i landslaget är över, men menade att tongångarna var annorlunda den här gången. 

– Grejen var den här gången att han öppnade upp på riktigt. Då är det min skyldighet, som ytterst ansvarig för resultaten, att om jag kan få in spelare, som jag tror kan vara lika bra eller bättre än de vi har, så måste jag undersöka det. Jag kollade med Håkan Sjöstrand, som hade träffat Zlatan i samband med Guldbollen-utdelningen, och i och med att han ville träffas, så åkte jag ner direkt. Det var bra snack mellan fyra ögon, säger Janne Andersson i C Mores sändning från VM-kvallottningen. 

– Vi satt själva och vi ville reda ut våra mellanhavanden och snacka, förklarade förbundskaptenen. 

Janne Andersson om mötet med Zlatan

Det går att lista ut vad mellanhavandena handlade om. I en intervju med SportExpressen gick Zlatan Ibrahimovic förra hösten till attack mot Andersson och anklagade honom för att inte ge spelare med invandrarbakgrund chansen. Och när Dejan Kulusevski bänkades i sin debut menade Zlatan att Andersson ”kväver svensk fotboll”. 

I intervjun med Aftonbladet var 39-åringen inne på samma kritik, men uttryckte sig mildare och gav för första gången ett positivt omdöme om Janne Anderssons insatser som förbundskapten. 

Janne Andersson vill dock inte berätta på vilket sätt Zlatans kritik togs upp under deras möte i Milano. 

– Det som pratas mellan fyra ögon stannar mellan fyra ögon. Jag har noll prestige och för mig finns inte prestige. Då var då och nu är nu är ett uttryck jag använder, och det kanske kommer till användning igen. Vi hade ett bra snack och nu vet vi var vi har varandra. Vi kommer att ha dialogen öppen framöver.