Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janne: ”Inget bra kort att dra på sig”

Fifa-presidenten Gianni Infantino pratar om VM i Qatar.
Janne Andersson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Zlatan varnas mot Spanien.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic drog på sig en varning som gör att han är avstängd i första playoff-matchen.

Efteråt erkände Zlatan att satsningen var med vilje.

– Det är inget bra gult kort att dra på sig, säger förbundskapten Janne Andersson.

Redan förra veckan kunde ESPN avslöja att tidigare varningar kan strykas till VM-playoff. Sverige har drivit frågan och Janne Andersson är förhoppningsfull.

– Nu har jag inte pratat med Håkan (Sjöstrand, generalsekreterare) om det som är den som håller i det från vår sida. Det har jag inte gjort, men signalerna har ändå varit lite mer positiva, säger han.

– Det är ju märkligt. Vi är ju inte de som är mest drabbade på det sättet heller. Men någon sa 110 spelare kan bli avstängda och man kommer från olika tävlingar in i det här så det känns jättekonstigt. Jag hoppas man faktiskt rättar till det här för det måste varit ett misstag från början att man inte genomskådar att det skulle kunna bli på det här sättet.

Janne om Zlatan: ”Det är inget bra gult kort att dra på sig”

Enligt ESPN kommer de som redan är avstängda (Emil Krafth och Zlatan Ibrahimovic) fortsatt vara det. I stället kommer övriga varningar nollställas, om regeländringen träder i kraft.

Zlatan Ibrahimovic drog på sig ett gult kort i slutet av VM-kvalmatchen mot Spanien. 

– Det är inte bra, det är inget bra gult kort att dra på sig heller. Det är inte bra, jag vill gärna ha alla spelare tillgängliga när vi går in i playoffen. Men nu är det Zlatan och Emil Krafth som är avstängda. Det får vi hantera med de spelare vi har, säger förbundskaptenen.

Svenske stjärnan tacklade César Azpilicueta och berättade i en intervju med The Guardian att det var med vilje.

– Jag gjorde det med mening, och jag skäms inte över det. Han gjorde en dum grej mot en av mina lagkamrater och jag var tvungen att göra något för att få honom att förstå att ”så gör du inte”. Du vågar inte göra det mot mig, säger ”Ibra” till tidningen.

Janne Andersson svarar kortfattat när han får frågan om Ibrahimovic medvetna tackling.

– Jag tänker som jag sa. Det var ingen bra varning att ta utifrån det perspektivet att han blir avstängd i första playoff-matchen.

Kritik efter Sveriges förlust

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset