Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Janne är med och styr laget hemifrån”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Janne Andersson sitter i karantän mot Danmark och är avstängd i ödesmatchen mot Kroatien - vilket gör att assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren nu leder Blågult. 

Men någon ensam chef över landslaget blir inte Wettergren. 

– Janne är med och styr det här laget hemifrån, säger han 

Förbundskaptenen Janne Andersson befinner sig i karantän då en familjemedlem testats positivt för covid-19. Därför är han inte med när landslagets nu reser till Köpenhamn för träningsmatchen mot Danmark. Efter två gula kort är Andersson också avstängd i ödesmatchen mot Kroatien i Nations League. Det här gör att Peter Wettergren, som är assisterande förbundskapten, nu uppgraderas till förbundskapten och leder laget i först och främst matcherna mot Danmark och Kroatien. Men någon ensam chef blir han inte. 

– Jag och Janne har kontakt och pratat med varandra tre gånger bara idag. Han är med och styr det här laget hemifrån, säger Wettergren. 

Hur känns det att få chefskapet?

– Ja, jag vet inte om man ska kalla det chefskapet. Men vi diskuterade förberedelserna redan efter matchen mot Kroatien. Janne är fortfarande chefen. Men det är hedrande att kliva upp ett litet pinnhål. 

– Vi har en plan för hur vi ska ta oss an matchen mot Danmark, men nu är spelarna på väg in till samlingen sedan ska vårt medicinska team ska skanna av alla spelare. Efter det vet vi mer hur det mår. 

– Vi har en plan hur vi ska matcha gänget. 

Janne Andersson styr hemifrån

Att Janne styr hemifrån, är det bara telefon som gäller har ni någon annan kontakt? 

– Janne och jag har jobbat lång tid ihop. Vi stämmer av hela tiden. Jag har också en fantastisk skicklig stab här också som jag bollar idéer med. Vi har jobbat med vilket lag vi ska spela med och lite annat. 

– Sedan att vi inte använda några tekniska utrustningar med Janne Andersson, det är vi alla överens om, säger Wettergren med ett skratt. 

Blir du mer nervös nu när du ska stå längst fram och leda laget i stället för assisterande förbundskapten? 

– Jag tycker ju personligen att det är roligaste att jobba med spelare och processer in i en match. Både individuellt och lagdelsmässig. Jag har väl utvecklats genom åren och man får rutin på det. Oavsett om det blir succé så är vi ett team och alla är lika viktiga. 

Sedan tidigare står det klart att landslagets scout Lasse Jacobsson tar plats Janne Anderssons plats på bänken.