Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är enormt tråkigt att behöva prata om det”

Foto: GIUSEPPE MAFFIA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Den stora snackisen efter Sveriges förlust mot Frankrike har varit att Dejan Kulusevski inte fick starta.

Zlatan Ibrahimovic valde under söndagen att ge sig in i debatten, och nu svarar förbundskaptenen på kritiken. 

– Det här nu, det rinner av mig. Jag vet inte vad jag ska säga om det, säger han.

Efter att Dejan Kulusevski sagt att han blev chockad och att han tyckte att det var konstigt att han inte fick starta mot Frankrike på lördagskvällen har en debatt kring Janne Anderssons laguttagning blossat upp.

Under söndagen briserade den då Zlatan Ibrahimovic valde att ge sig in i diskussionen genom att på sin Twitter skriva: 

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”. 

På en presskonferens under eftermiddagen fick förbundskaptenen frågor på ämnet och valde att bemöta kritiken. 

– Vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med det som förbundskapten, jag vet att vi som jobbar närmst tar våra beslut ihop och vi är trygga i den processen. Sedan kommer det komma synpunkter från alla håll, det får jag leva med. Alla får ha sin uppfattning och det har jag inga problem, säger Janne Andersson. 

– Mig påverkar det ingenting, när jag tog det här jobbet visste jag att det skulle finnas många åsikter. Det får leva sitt liv, folk får tycka vad de vill. Jag gör så gott jag kan. 

– Det här nu, det rinner av mig. Jag vet inte vad jag ska säga om det. Nej. Han får tycka vad han vill precis som alla andra.

”Enormt tråkigt att prata om den frågan”

Förbundskaptenen sedan fick en fråga från TV4 som handlade om han kunde se Zlatans kritik i ett större perspektiv som har med integration i samhället att göra. 

– Nej. Jag tar ut det lag som har störst chans att vinna matchen. Att det finns ett engagemang är roligt. Det hade varit väldigt tråkigt att sitta här annars. Men blanda inte in några konstigheter, för då blir jag lite irriterad kanske. 

Zlatan Ibrahimovic har tidigare, i en intervju med SportExpressen, menat att spelare med invandrarbakgrund haft svårare att ta plats i Anderssons landslag. 

– Jag tycket det är enormt tråkigt att behöva prata om den här frågan hela tiden, alla som känner mig vet var jag står. Ju mer olikheter vi har i ett fotbollslag desto bättre för truppen. Men jag ser det inte på det sättet, jag ser dem som fotbollsspelare och oavsett bakgrund ser jag dem som de individer de är. 

Janne Andersson: ”Jag och Dejan har snackat”

Andersson upplever inte, efter Zlatan Ibrahimovics återkommande kritik, att den förra landslagsstjärnan bedriver en agenda mot honom. 

– Jag upplever ingenting kring det. Han får tycka vad han vill och när han vill, vi i landslaget jobbar och gör så gott vi kan. Jag kan inte hålla på att värdera det, säger Andersson. 

Janne Andersson berättar även att han pratat med Dejan Kulusevski efter att mittfältaren uttryckt frustration i TV4 över att blivit bänkad mot Frankrike. 

– Jag och Dejan har snackat i dag, kärnan i det han sa har jag inga problem med. Det är den inställningen man ska ha som spelare, sen kanske han använder ett för lite starkt ord i sammanhanget som gör att det blir rubriker. Han utsåg att det kanske blev lite för kraftfullt. Men kärnan i det han säger har jag inga problem med. 

TV: Se hela pressträffen med Janne Andersson