Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne Anderssons besked om elvan

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

En viktig EM-kvalmatch väntar i morgon för Blågult. Den stora snackisen är hur Janne Andersson väljer att formera anfallet mot Spanien.

Blir det Marcus Berg eller Alexander Isak?

– Jag har inte bestämt mig, säger han.

En viktig EM-kvalmatch väntar mot Spanien i morgon för Sveriges del. Nästan 50 000 biljetter har sålts till matchen när Blågult kan ta ett stort kliv mot EM nästa sommar.

– Det är ett fantastiskt bra fotbollslag även om de har lite folk borta jämfört med när vi mötte de sist, det är sju förändringar tror jag. Vi har största respekt för Spanien, vi behöver komma upp i vår högsta nivå för att ta dem, säger Janne Andersson.

Men precis som vanligt är den svenska startelvan en snackis på förhand. Mot Malta valde Janne Andersson att satsa på Marcus Berg och Robin Quaison i anfallet, samtidigt som Alexander Isak fick inleda på bänken.

Janne Andersson om startelvan

Den stora frågan är hur förbundskaptenen gör mot Spanien på tisdag? Förbundskaptenen gav sin syn på anfallskonkurrensen på måndagens presskonferens.

– Vi har en bra forwardsbesättning, det är jättekul med många alternativ. Jag har en klar idé hur vi ska spela i morgon, jag har klart för mig hur vi ska genomföra matchen och med vilka spelare. Det finns en bredd på vår forwardssida. Skulle man inte spela från start så har vi vapen att ta in, säger förbundskaptenen.

Har du bestämt dig kring en startelva? 

– Jag har inte bestämt mig. Inte officiellt.

Janne hyllar Quaison

Janne Andersson förklarade också att det är viktigt att kunna driva ett eget anfallsspel på hemmaplan och att det är en faktor som påverkar en laguttagning.

– Vi måste kunna ha ett eget anfallsspel och det påverkar naturligtvis laguttagningen. 

Vad fick dig att satsa på Robin Quaison?

– Han har varit jätteduktig. Robin var med i min första trupp eller andra, men blev skadad. Det är en spelare som vi följde väldigt noga. Jag har varit nere i Tyskland fyra gånger tror jag. Han är klok, en smart spelare med funktionell teknik. Det senaste året har han spelat forward i ett tvåmannaanfall och det passar väl in i hur vi vill spela. Han har blivit en jätteviktig spelare för oss.