Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne Anderssons ilska mot domaren

Foto: C MORE
Foto: C MORE

Kristoffer Olsson tog sig för huvudet efter en nickduell i mötet med Spanien. 

Samtidigt fortsatte spelet, Spanien fick en farlig målchans – och Janne Andersson var rasande. 

– Jag har jagat den där varningen länge, säger Andersson efter matchen.

En stark spansk offensiv präglade inledningen av matchen mellan Sverige och Spanien på Friends arena. Napoli-stjärnan Fabian Ruiz fick på ett kanonskott som ledde till hörna redan efter någon minut, och kort senare kom Thiago fri med Robin Olsen. 

Thiago slarvade bort den givna målchansen, när han dribblade bort sig själv i stället för att passa sina helt fria lagkamrater. I samband med situationen utspelade sig dramatiska scener vid sidlinjen. 

Den svenska förbundskaptenen Janne Andersson skällde ilsket på fjärdedomaren, och straffades till sist med ett gult kort. 

”Janne Andersson är arg”

Den svenska mittfältaren Kristoffer Olsson hade blivit liggande med huvudskada efter en nickduell med Mikel Oyarzabal, och sågs om vid sidan av planen. Domaren hade dock låtit spelet fortsätta. 

– Janne Andersson är arg för att det är huvudskada tycker de på Olsson, och då ska domaren blåsa av, sa experten Anders Andersson i C More. 

Sverige jobbade sig in i matchen allt mer, och Robin Quaison spelade en stor roll i det uppväxlade svenska anfallsspelet. Anfallaren hade bland annat en nick på mål som tvingade David De Gea till en jätteräddning. 

Även Emil Forsberg fick på ett fint skott mot mål i slutminuterna av den första halvleken, som dock styrdes undan av en spansk försvarare.

– Jag har jagat den där varningen länge. Jag har inte blivit varnad som förbundskapten än. ”Koffe” får en smäll i huvudet. Då ska spelet stoppas, så säger regelverket. Det gör det inte. De har inte en målchans när det händer. Jag var väldigt arg på det. Det tror jag inte. Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) var också arg. Det är roligt när han är arg, han är så impulsiv. Jag är mer ilsk, säger Janne Andersson efter matchen.

Matchen slutade 1-1 efter ett tungt kvitteringsmål på stopptid.

Spanien fruktar de svenska fansen